Mire jó a kineziológiai oldás?

A kineziológia egy rendkívül hatékony és mégis nagyon gyengéd módszer a különféle testi-lelki problémák, félelem, szorongás oldására, a stressz okozta feszültség csökkentésére. A segítségével megőrizhetjük a választás szabadságát, mi magunk formáljuk a jövőnket, a saját nézőpontjaink szerint.

Kineziológia, stresszoldás és harmónia

A választásaink és döntéseink abban az esetben szolgálják a fejlődésünket, ha harmóniában vagyunk önmagunkkal, az igényeinkkel. Ismerjük a vágyainkat, szeretjük, tiszteljük és elfogadjuk önmagunkat és mindezt mások számára is képesek vagyunk megadni. Szeretettel telve tekintünk saját magunkra és másokra is, megnyitva ezzel a lehetőségek tárházát. Mindezek megvalósításához remek módszer a kineziológia, amelynek segítségével kezelhetjük a mindennapi stresszt és a segítségünkre van a testi, lelki szellemi harmónia fenntartásában.

A módszer tudományos alapokra épül, kidolgozója Dr. George Goodheart, aki lerakta az alkalmazott kineziológia alapjait, ami minden ma működő irányzat eredője. Magyarországon a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

A kineziológia manuális terápia

A kinezológia manuális terápia, amely kínai gyógyászatra, pszichoterápiás ismeretekre épülő alternatív személyiség, képesség és készségfejlesztő módszer. A segítségével növelhető az önbizalom, az önismeret és segíti az öngyógyító folyamatok beindulását is.
Általa megérthetjük a lelkünket és a testünket átjáró félelmeink és fájdalmaink okát, amit a kineziológus gyengéden a felszínre hoz és eszközöket ad feloldásukhoz. Mindeközben csupán az a dolgunk, hogy higgyünk magunkban és a testünk jelzéseiben és abban, hogy nemcsak a betegség, de a gyógyulás lehetősége is bennünk van.

A módszer az energetikai blokkok oldásával állítja vissza a felborult testi-lelki-szellemi egyensúlyt.
A kezelés célja a jelenben és a múltban keletkezett stressz, negatív élmények és gondolati mintázatok feloldása, a jobb és a bal agyfélteke összehangolása.

Testi, lelki, érzelmi egyensúly helyreállítása

A kineziológus feladata a kliens segíteni a testi-lelki-érzelmi egészségének helyreállításában és megőrzésében. Ennek résztét képezi az önismereti és személyiségfejlesztés, illetve az öngyógyító folyamatok beindítása. Szinte mindannyian cipelünk a múltunkból kellemetlen élményeket, amelyeket letéve sokkal örömtelibb lehetne az életünk. A kineziológiai kezelés segít ezektől a negatív élményektől megszabadulni a negatív érzelmi töltés megszüntetésével. Az emlék maga megmarad, de megszűnik a hozzá kapcsolódó kellemetlen érzés. Feloldásra kerülnek az olyan negatív hitrendszerek viselkedési sémák, amelyekkel a saját boldogságunkat és egészségünket romboljuk.

A fogantatásunktól kezdve emlékszünk mindenre sejtmemória szinten. Az átélt események tárolódnak bennünk, nyomot hagyva a tudatalattinkban felnőttként pedig valamilyen testi vagy lelki tünetként nyilvánulhatnak meg.

Érzelmileg megterhelő helyzetben az agy először mindig a múlt eseményeiből merít és ha egyezést talál akkor múlt tapasztalatainak megfelelően reagál. Ebben az esetben nem tudatosan irányítjuk az eseményeket, hanem csupán reagálunk, a múltbéli programot ismételjük, ahelyett, hogy szabad akaratunkból kreatívan megoldást keresnénk.

kineziologus

Blokkok, negatív hitrendszerek oldása

A kineziológiai kezeléssel feloldhatók a múltban programozott blokkok, negatív viselkedésminták, hitrendszerek és a jelenben szabadon, tudatosan választhatunk és cselekedhetünk.
Az One Brain módszer a két agyfélteke összehangolására fektet nagy hangsúlyt. A két agyfélteke az életünk különböző területeit irányítja. A bal agyfélteke a túlélésért felelős és stresszes helyzetben az agy többi részét kiiktathatja. Ebben az esetben nem használjuk az agyunk teljes kapacitását, a tevékenységeink egy része blokk alá kerül, amely különféle testi-lelki gondot okozhat. A két agyfélteke integrálásával, az összehangolt működés helyreállításával a harmónia is visszaállhat. Kiegyensúlyozott agyműködés esetén már nem a régi viselkedésminták a mozgatórugóink, hanem tudatosan, a helyzetnek megfelelően tudunk reagálni érzelmileg megterhelő helyzetben is.

A módszer eszköze az izomteszt

A kineziológus az izomteszt segítségével szerez pontos információkat a kliens tudatos és tudatalatti működéseiről, minden olyat érintve, amely az adott problémával kapcsolatos és a megoldást segíti. Ez egy tapasztalt kineziológus kezében tulajdonképpen hibafeltáró készülékként működik. A stresszoldás során ezeket a blokkokat, illetve a hozzájuk kapcsolódód negatív érzelmeket oldjuk fel. Ezek származhatnak magzati életből, szülési traumából, kora gyermekkorból, de lehetnek generációs minták is.

A kineziológiai kezelés során anamnézis felvétel az első lépés, amely az egészségi állapotot és a családi életet térképezi fel. A kliens elmondja miben szeretne segítséget kapni. Több probléma esetén izomteszt segítségével állítható fel fontossági sorrend. Ezután a célmeghatározás következik, majd az előtesztelés, amelynek célja, a kliens izmainak tesztelése a megbízható válaszokhoz.

Kérdések és izomteszt

Ezek után kezdődhet a tényleges oldási folyamat, amelynek során a kérdések és az izomtesztelés is végig szerepet kap. A tesztelés során fény derül a kialakult probléma okára, a blokk jellegére, ezek alapján egyénre szabott megoldási terv születhet.

A megfelelő korrekciós technikával eltávolításra kerülnek a stresszt okozó blokkok a testből és az elméből. A kezelés hatékony, a változás gyors. Az oldás teszttel zárul, amelynek eredményétől függ szükség van-e megerősítő feladatokra. Ezek egyszerű és rövid gyakorlatok, amelyeket a kineziológus megtanít a kliensnek.


Milyen esetekben hatékony a kineziológiai kezelés?

 • tanulási nehézségek
 • gyermekkori problémák: ágybavizelés, magatartászavarok, körömrágás, beilleszkedési gondok
 • önbizalomhiány, hiányos önismeret
 • kommunikációs gondok
 • viselkedési zavarok
 • magánéleti problémák
 • munkahelyi beilleszkedési gondok, konfliktusok
 • alvászavar,
 • állandó kimerültség, fáradtság,
 • félelmek, fóbiák, pánik, szorongás, depresszió
 • dühkezelési gondok
 • veszteségek feldolgozásának képtelensége
 • szenvedélybetegségek, függőségek
 • allergia, asztma, pszichoszomatikus tünetek, testi betegségek
 • fogamzási nehézségek, meddőség
 • életkori krízisek: iskolakezdés, iskolaváltás, testvér születése, párválasztás, válás, haláleset, nyugdíjba vonulás.

A kineziológia prevenciós szerepe is vitathatatlan, az egészség megtartása mindig könnyebb, mint a visszaszerzése.  A hagyományos orvosi kezelés mellett is alkalmazható, ellenjavallata nincs.
A kezelések száma nem meghatározható, mert nincs két egyforma ember és nincs két azonos eset. Az izomteszttel eldönthető adott esetben van-e szükség további oldásokra.

 • A változást az is befolyásolja a kliens mennyire hajlandó változni, mekkora felelősséget vállal a saját fejlődésében.
 • Elvégzi-e a kiadatott feladatokat. Általában egy problémára 3-5 oldás elég lehet.

Javulás nem várható ha:

 • A kliens kényszer hatására kéri a kezelést, nem a saját döntése alapján.
 • Amikor nem vállalja a saját felelősségét, a változást a megoldást kívülről a szakembertől várja.
 • A kiadott feladatokat nem végzi el.
 • Ha további oldások szükségesek a végleges megoldáshoz.

sasagi.hu