Gigabüntetést szabott ki a bécsi rendőrség a szabálytalan kerékpárosokra

A bécsi kerékpáros rendőrség új mérföldkövet ért el, hiszen a szolgálatot ellátó több mint 160 tisztnek köszönhetően az elmúlt év során összesen 9550 bírságot szabtak ki a közlekedési szabályokat megszegő kerékpárosokra. Ez az eredmény az egység történetében példa nélküli, hiszen 17 év alatt még sosem volt ilyen magas a bírságolt esetek száma, írja a Heute.at.

A leggyakoribb szabálysértések között szerepelt a közlekedési lámpák nem megfelelő használata, amely majdnem 2000 esetben vezetett bírság kiszabásához. Emellett a kerékpározás közbeni telefonhasználat és a hiányos felszerelésű kerékpárok is gyakran okoztak problémát.

A kerékpáros rendőrség közleményében hírül adta, további bővítésüket tervezik, és folyamatosan keresik az új jelentkezőket. Azonban nem mindenki válhat kerékpáros rendőrré; a jelölteknek meg kell felelniük bizonyos fizikai követelményeknek, amelyeket a felvételi folyamat során és azt követően évente is ellenőriznek.

A sikeresen felvett jelentkezők egy intenzív, egyhetes képzésen vesznek részt, ahol nemcsak a munkavégzéshez szükséges eszközökkel ismerkednek meg, hanem speciális kerékpározási technikákat is elsajátítanak, mint például a kanyarodás helyes módját. Ezenkívül a kerékpáros rendőröknek meg kell tanulniuk, hogyan kezeljék a lépcsőzést és a járdaszegélyeket is a mindennapi szolgálat során.

Ez is érdekelheti:

Rekordmagas volt egy bácskertesi férfi alkoholszintje

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Jordan Brierley on Unsplash