2 keselyű úgy berúgott, hogy állatvédőknek kellett őket megmenteni

Az állatmentők „a legrosszabbra gyanakodtak”, amikor e hónap elején Connecticutban egy igen rossz állapotban lévő fekete keselyűpárral találkoztak.

De kiderült, hogy a két tollas barát csak túl sokat „ivott“.

A sérült ragadozómadarakat kezelő A Place Called Hope a Watertown-i állatfelügyelettel közös nyilatkozatot tett, írja a CBS NEWS.

„Szó szerint részegek voltak” – mondták az állatmentők. „Nem tudtak egyensúlyozni, állni, folyamatosan elájultak, azt hittük, halálukon vannak… minden tesztet lefuttattunk, és végül kiderült, túl részegek voltak ahhoz, hogy repüljenek”.

Miután „minden mást kizártak”, az állatvédők megállapították, hogy a keselyűk valószínűleg a napfogyatkozás előtti napon kukázni jártak, és „valami olyasmit ehettek, ami elég erjedt volt ahhoz, hogy súlyos mérgezést okozzon”.

„Csak folyadékra volt szükségük, és arra, hogy éjszakára betakarják őket… és másnap megetessék őket egy nagy reggelivel” – közölte a szervezet.

A keselyűket visszaengedték a szabadba

A rehabilitációs intézmény szerint az eset emlékeztetőül szolgálhat az embereknek, hogy ügyeljenek a kukák zárva tartására, mivel egyes erjesztett gyümölcskoktélok káros hatással lehetnek az élővilágra.

A fekete keselyűk az állami Audubon Társaság szerint egész évben gyakori látványt nyújtanak Connecticutban. Az autópályán lehet őket látni, amint az úttesten elhullott állatokat eszik, vagy a szeméttelepeken keresnek élelmet.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Készítette: Cayambe – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, – wikimedia