Egy órán belül rakétával szállítaná ki a megrendelt árut egy kínai cég

A Space Epoch kínai rakétagyártó vállalat az Alibaba online vásárlási platformjával, a Taobao-val együttműködve olyan újrafelhasználható rakétákat készít, melyek expressz szállításra alkalmasak, és akár egy órán belül megérkezhetnek bárhova a világon, jelentette be a Space Epoch nemrég.

A projekt még korai kísérleti szakaszban van, és célja egy olyan rakéta kifejlesztése, amely akár tíz tonna rakományt is képes szállítani egy 120 köbméteres konténerben – áll a Space Epoch hivatalos közleményében, írja a Reuters.

A pekingi székhelyű Space Epoch a cél eléréséhez a „Yuanxing-1” rakétáját szeretné használni, mellyel tavaly fejezte be az első teszteket. A vállalat a közeljövőben újabb, rakétaszállítási teszteket fog végezni, a cél elérése azonban nem könnyű feladat, derült ki a közleményből.

Hszi Csin-ping elnök a stratégiai iparágak bővítésére szólított fel korábban, beleértve a kereskedelmi űrágazatot is, melyet kulcsfontosságúnak tartanak a kommunikációs, távérzékelési és navigációs műholdakból álló konstellációk kiépítéséhez.

Tavaly a kínaiak 17 kereskedelmi célú rakéta indítást hajtottak végre, egy azonban kudarccal végződött.

Az Alibaba még nem reagált a sajtó megkeresésére.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik