Visszavesz a villanyautós terveiből az Aston Martin

Az Aston Martin, a brit luxusautó-gyártó, amely korábban az elektromos járművek piacán is szeretett volna érvényesülni, most új irányt vett. A cég bejelentette, hogy az elektromos autók fejlesztésében való részvételét 2027-ig felfüggeszti, és ehelyett a hibrid technológiára összpontosít, írja a Totalcar.

A vállalat 2019-ben mutatta be a Rapid E prototípusát, amely az első teljesen elektromos Aston Martin lett volna, de a projekt nem valósult meg.

A Lucid Motors-szal kötött együttműködésük keretében egy moduláris elektromos platformot is terveztek, amelynek első modellje 2025-re volt tervezve, de ez a terv is módosult.

Lawrence Stroll, az Aston Martin elnöke szerint a változás oka, hogy a villanyautók iránti piaci igény nem éri el a várt szintet, különösen a magas árkategóriában. “Bár készen álltunk a 2025-ös piacra lépésre, úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi piaci helyzetben ésszerűbb visszalépni” – mondta Stroll.

Az Aston Martin továbbra is gyárt belső égésű motoros autókat, amíg a jogszabályok ezt lehetővé teszik. A vállalat a jövőben a plug-in hibrid technológiába fektet, amely lehetővé teszi számukra, hogy megfeleljenek a környezetvédelmi előírásoknak és kibocsátási kvótáknak. Stroll elmondása szerint a V8-as plug-in hibrid motorokat a Mercedes-Benz szállítja majd, és a tervek között szerepel egy hibrid rendszerrel felszerelt V12-es modell is a jövőben.

Ez is érdekelheti:

A Toyota szerint a belsőégésű motorok kora még nem járt le

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Carlo D’Agnolo on Unsplash