A gamer laptopok x legjobb tulajdonsága

A gamer laptopok igen népszerű választást jelentnek azok számára, akik kompromisszum nélkül szeretnék élvezni a játékok nyújtotta élményeket. Természetesen ahány gyártó annyi gamer laptop típus, de elmondható, hogy minden ilyen gép hasonló előnyökkel rendelkezik, ha átlagos társaikkal szeretnénk összehasonlítani. Ezért most összegyűjtöttük a gamer laptopok 7 legjobb tulajdonságát, ami miatt mindenképp megéri egy ilyen masinába beruházni.

1, Brutál erős gamer GPU

A GPU, azaz a grafikus megjelenítő, vagy videokártya az egyik, ha nem a legfontosabb alkotóeleme egy gamer laptopnak. Teljesítmény terén minimum 4GB-os GPU-ra van szükségünk, hogy játékokat tudjunk futtatni. Ha a játékokat a legjobb beállításokon szeretnénk futtatni, akkor mindenképpen nagyobb teljesítményű GPU-ra van szükség. Természetesen e téren folyamatos az innováció, így jó ha mindig alaposan utána érdeklődünk, hogy az adott grafikus megjelenítő teljesítménye mire is elegendő mai viszonylatokban.

2, Nagy teljesítményű processzorok

Processzorok terén vásárolhatunk gamer laptopot bivalyerős Intel Core i7 processzorral, és valószínűleg egy játékkal sem lesz gondod. Emellett vásárolhatunk olyan modellt is, ami tuningolható processzorral rendelkezik (lehetőséged van a processzor teljesítményét növelni), mint például a modern Intel Core i9-es processzorok.

Bármelyikről is legyen szó az jól látható, hogy a gamer laptopoknál a processzorok terén sem kell komoly kompromisszumokra készülni.

3, Bőséges memória

Memóriából sosem elég, főképp ha játékról van szó, de a gamer laptopok esetében alapjában véve bőséges RAM mennyiséget kapunk, amit természetesen szükség esetén akár még tovább bővíthetünk, ha valóban maximalizálni szeretnénk teljesítményünket.

4, Gyors és tágas tárhely

Gamer laptopok esetében a háttértár azért jelent fontos tényezőt, mert a mai játékok 30-40 GB-ot alaphangon foglalnak telepítés után, de találkozhatunk igazi szörnyetegekkel is, amik akár 100 Gb-ot is foglalhatnak. Éppen emiatt a legtöbb gamer gépet jellemzően 500 GB-os, vagy 1 TB-os HDD merevlemezzel szerelik, ami elegendő tárhelyet biztosíthat, plusz jellemző, hogy egy villámgyors SSD is kerül a gépbe, ami az operációs rendszer gyors működéséért felelhet.

gamer laptop1

5, Méretes, nagy felbontású kijelző

Kijelzők terén szintén nincs mit szégyellnie a gamer gépeknek, hiszen 15-17 inch-es kijelzőkkel találkozhatunk esetükben, ami rendre minimum 1920×1080-as felbontással rendelkeznek, de akár 2560×1440-es modellekkel is találkozhatunk.

Ezek összehasonlítva az átlagos kijelzőkkel elképesztő élményt adhatnak egy-egy látványos akciójáték közben.

6, Speciális billentyűzet

A gamer laptopokon gyakran találkozhatunk speciális kialakítású, kifejezetten gamerek számára készített billentyűzet konfigurációval. Ezeken gyorsbillentyűk, megvilágítás, és színezés is egyaránt helyet kaphat, ami könnyebbé teheti a tájékozódást és a játékot is.

7, Játék áram nélkül is

Természetesen egy laptop a hordozhatósága miatt lehet igazán laptop, ami a gamer típusokra is elmondható. Bár jellemzően nagyobbak és nehezebbek, mint az átlag, vagy üzleti gépek, de még így is könnyen hordozhatók. Ráadásul az akkumulátornak hála, akár hálózati áramforrás nélkül is alkalmunk nyílhat játékra. Persze ahogy minden laptop esetében, úgy a gamer gépeknél is előfordulhat, hogy az akkumulátor, vagy a töltő tönkre megy. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, hanem érdemes felkeresni egy hivatalos Dell, Acer, vagy épp Asus laptop töltő forgalmazásával foglalkozó szaküzletet, vagy webáruházat és gyorsan beszerezhetjük a szükséges pótalkatrészeket.

Összegezve: A gamer laptopok esetében tehát számos előnyös tulajdonságot megtapasztalhatunk, mint például a nagy kijelző, bivalyerős videokártya és processzor, bőséges memória és tárhely mennyiség.