Négy sokat érő tipp gyerekszobába

Az interneten számos tippet olvashatunk, hogyan is érdemes berendezni a gyermekszobát. Kialakíthatjuk azt egy stílusos, modern, játékos helyiségnek is, amelynek alapja a feng shui. De vajon, hogyan érdemes kialakítani egy harmonikus és nyugodt teret a kicsik számára? Ebből a cikkből minden kiderül!

1. tipp: A színek kiválasztása

A feng shui megtanít bennünket arra, hogy harmóniában élhessünk önmagunkkal és a környezetünkkel egyaránt. Amennyiben sok sárgát alkalmaznánk a gyermekszobában, akkor ne is gondolkodjunk el azon, hogy a kicsi miért nem nyugodt, miért sír sokat, vagy éppen miért nem alszik elegendőt? A vibráló színek helyett érdemes valamilyen semleges, illetve nyugtató árnyalatot választani. Ez lehet valamilyen pasztell, vagy akár egy kellemes zöld, amely közelebb hozza a gyerkőcöt a természethez is. Egy-egy vidám és élénk kiegészítővel pedig nyugodtan feldobhatjuk a teret és a berendezést.

2. tipp: Gondoljunk a várható bajokra is!

Érdemes már időben elgondolkodni azon, hogy vajon milyen nehézségek várhatóak a gyermek felcseperedése során. Valószínűleg elő fog fordulni, hogy a gyerkőc bepisil, vagy éppen fázósabb a kelleténél. Ebben az esetben érdemes körbe nézni az ovis töltött ágynemű kínálatban. Itt széles választékból vásárolhatjuk meg a tökéletes, meleg és bélelt kiegészítőt, amely segítségünkre lesz a hűvös éjszakákon.

3. tipp: Helyezzük el megfelelően a bútorokat!

Nagyon nem mindegy, hogy mit és hova helyezünk el a szobában. Ha az ágy rossz helyre kerül, akkor a gyerkőc biztosan nem tud majd nyugodtan aludni, sokszor kel majd fel az éjszaka folyamán. A feng shui alapján nem jó megoldás a kiságyat az ablak alá, vagy éppen az ajtó és az ablak közötti útvonalra helyezni. Ideális választás lehet azonban egy olyan hely, ahol mindkét oldalról meg tudjuk azt közelíteni. Ebben az esetben tehetünk mellé egy-egy széket vagy kisasztalt is.

4. tipp: A rossz energiák elűzése

Nagyon rossz megoldás a kakis pelust a szobában tárolni, hiszen így kellemetlen szagok áramlanak szét. Nem jó továbbá törött dolgokat, piszkos ruhát, vagy bármilyen gyermekre veszélyes tárgyat tartani a helyiségben. A polcokra könnyebb díszeket, dolgokat helyezzünk, különösen, ha az közel van a kiságyhoz. Ha ezektől megszabadulunk, akkor búcsút inthetünk a negatív energiáknak.

Összegezve: Az online felületeken számos tippet és ötletet találunk a gyermekszoba berendezésére. Egy kis utánajárással azonban rájöhetünk, hogy nem szükséges túl sokat agyalni a tervezésen. A legfontosabb, hogy jó helyre tegyük a kiságyat, készüljünk fel a balesetekre, űzzük el a rossz energiákat és válasszuk ki a tökéletes színeket. Ha ezek megvannak, akkor a gyerkőc biztosan jól érzi majd magát a helyiségben.