4 tipp kerekek felhasználására otthon

Odahaza, akár lakásban éljünk, akár családi házban, kisebb-vagy nagyobb telekkel, a különböző típusú kerekek ilyen-olyan formában biztosan jelen vannak. Ráadásul ma már egyre több kreatív megoldással is találkozhatunk, aminek hála bármit újra, vagy másképp is felhasználhatunk. Az alábbi cikkben ezért összegyűjtöttünk 4 tippet kerekek felhasználására otthoni környezetben, amik között dekoratív és praktikus megoldások is helyet kaptak.

1, Virágágyás gumikerékből

A meleg idő beköszöntével sokak számára aktuálissá válhat a gépjárműveken a szezonális gumiabroncsok cseréi. Amennyiben a lecserélt kerekeken a mintázat már nem elég mély, vagy esetleg a gumi maga elöregedett, vagy már meg is keményedett, akkor érdemes elgondolkodni az alternatív megoldásokon is.

Ezen a téren a gumikerekekből készített virágágyások lehetnek ideális opciók, amiknek a használata több szempontból is előnyös lehet:

  • jobban elkülönülhetnek a növények,
  • könnyebbé válhat a locsolás,
  • stílust adhat kertünk számára.

A gumiabroncsok ilyen módú felhasználásának további nagy előnye, hogy tartós megoldásról beszélhetünk, hiszen a gumiabroncsok mind hosszútávra lettek tervezve, akár szélsőséges időjárási viszonyok között is.

2, Profi kapu, ipari kerékből

Ma már egyre több otthon környékén találkozhatunk toló- és úszókapu, vagy épp szárnyas kapu megoldásokkal. Ezek a modern megoldások a különböző, minőségi ipari kerekek segítségével működtethetők. Szerencsére a szükséges strapabíró kerekeket könnyedén beszerezhetjük a rozsdamentes kerék webshopokból, ahol számos verzió közül válogathatunk.

A kerekek segítségével működtetett kapuknak több előnyét is megtapasztalhatjuk, mint például a:

  • könnyebb nyitás-zárás
  • hosszú élettartam
  • ellenállás az időjárási elemeknek.

3, Zsúrkocsi otthonra

A zsúrkocsik régebben csak a vendéglátásban voltak elterjedtek, azonban ma már egyre több otthoni konyhában is felismerik ezeknek a kiegészítőknek a létjogosultságát. Egy zsúrkocsi ugyanis nem csak az esetleges szervírozásban lehet segítségünkre, hanem akár átmeneti tárolóként is használhatjuk, ami főképp egy szűkebb konyhában roppant előnyös lehet.

Egy zsúrkocsit, akár mi magunk is építhetünk odahaza. Ehhez mindössze az alábbiakra lehet szükségünk:

  • csavarok
  • faanyag
  • zsúrkocsi kerekek

Amennyiben ezek adottak, akkor egy otthoni felhasználásra alkalmas zsúrkocsit, akár pár óra alatt összehozhatunk és élvezhetjük előnyeit.

4, Költözés és pakolás kerekekkel

Amennyiben egy valóban praktikus megoldást keresünk, a költözés, vagy nagyobb volumenű pakolások előtt állunk, akkor egy-egy görgősor igen nagy hasznot hozhat számunkra. Az ilyen eszközök segítségével ugyanis akár nagyobb bútorokat is mozgathatunk, emiatt mindenképp praktikus megoldásnak tekinthetjük.

Összegezve

A kerekek tehát több téren is hasznos kiegészítők és eszközök lehetnek otthonunk körül, aminek hála nem csak stílusos, de praktikus megoldások is lehetnek.