Milyen gyerekcipőt vegyek tavaszra?

Csillogó átmeneti bakancs? Szivárványos belebújós surranó? Kényelmes tépőzáras tutyi? Ezek mind jók lehetnek tavaszra, azonban nem a típus fogja meghatározni, hogy milyen egy jó tavaszi cipő. Tény és való, hogy a szezonális frissítésre minden embernek szüksége van, így a legkisebbeknek is, de nagyon nem mindegy, hogy milyen lábbelit választunk a számukra, hiszen az ő lábuk még nem állt meg a növésben. A tavalyi darab már valószínűleg nem lesz jó a lábára, nem árt tehát időben új lépő után nézni.

De vajon milyet érdemes nézni? Hogyan dönthetjük el, hogy melyik lesz számára a legjobb?

Jön a tavasz!

Már magunknak is jóval előbb elkezdünk tavaszi cipő után nézni, akkor miért maradnánk ki a jóból a család legkisebb tagjai? A Borgo.hu gyerek sportcipői minden évben jó megoldást kínálnak a ruházkodásra. Ha tehát már elkapott a tavasz szele, ha szeretnél időben gondoskodni arról, hogy legyen mit felvenni az első melegebb napokon, akkor itt az ideje cipőt venni.

Mindenekelőtt nézzük meg, hogy mi maradt tavalyról. Persze előfordulhat, hogy a múlt évben vásárolt topánka még idén is jó lesz, de ez kisebb gyermekek esetében aligha történik meg. Egy kislány számára a legfontosabb, hogy csillogó, szivárványos, színes cipőt adjunk a lábára, így talán nem is annyira bonyolult a választás. A kínálatra nem lehet panasz, más kérdés, hogy milyen igényeink vannak, mennyire akarjuk megnehezíteni a reggeli öltözködést.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

A gyerekcipőket illetően az évszakváltás mindig egy hatalmas dilemma. A lurkók kinőtték a használt lépőiket, újat kell venni, és egy nem túl rutinos szülő számára ez fejtörést okozhat. Persze vannak jól bevált technikák, amik segítségével biztosan a megfelelő méretet választjuk, de még így sem garantált, hogy az adott típus kényelmes lesz.

A tavaszi cipő lényege és feladata, hogy melegen tartsa a lábat. Hiába gondoljuk, hogy 15-20 fokban ez már nem fontos szempont, az időjárás nagyon kiszámíthatatlan lehet, májusig biztosan, bár sokszor még akkor is esős és szeles napok elé nézünk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gyermek lábának formáját, hiszen vannak szélesebb és magasabb lábfejjel rendelkező lurkók is.

Kiemelten fontos a cipő kialakítása, hiszen ez felel a későbbi helyes tartásért és a gerincoszlop megfelelő fejlődéséért. Lehetőleg kerüljük az olcsó utánzatokat, a megerősített sarokrész nélküli változatokat. Egy minőségi kivitel drágább lesz, hosszú távon azonban mindenképpen sok segítséget nyújthat.

A gyerekcipők kínálata

Jó választás lehet például a 2023-as őszi kollekció egyik újdonsága, amely megerősített megoldással készült, így stabilan tartja a lábakat aktív mozgás közben. Lehetővé teszi a cipő gyors fel- és levételét. A talprészen található mintázat pedig maximális tapadást garantál. A strapabíró modell 2,5 cm-es talpa tökéletes alátámasztást nyújt. Választhatunk továbbá kényelmes Skechers sneakert, Wink Voltage villogó sötétkék cipőt, de még Emaks gyerekcipőt is – határ a csillagos ég!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)