Lejtőre került az ikonikus kék farmerjeiről ismert vállalat?

A Levi Strauss & Co., a világ egyik legismertebb ruházati márkája, San Francisco-i központjában 146 munkavállalótól válik meg, írja az Origó.

A vállalat vezetői a gyengébb vállalati eredményekre hivatkoztak, amelyek miatt szükséges volt ez a lépés.

Az ikonikus kék farmerjeiről ismert amerikai cég nemrég már hivatalosan is közölte, hogy világszerte 10–15 százalék dolgozót fog elbocsátani ezen év első felében. Mint ismeretes, a Levi Strauss 20 ezer munkavállalónak ad munkát a világon.

Első állomás

A mostani elbocsátás, közölte a cég szóvivője, csak az első állomása a vállalat leépítésének, adta hírül a Fox Business.

A vállalat vezetője a cég tavalyi évben látott ingadozó teljesítményével indokolta a központban megkezdett elbocsátásokat, ugyanakkor nem részletezte, mely részlegeket vagy régiókat érinthetik a további leépítések a cégközpontot követően.

A sajtó korábban arról számolt be, hogy néhány évvel ezelőtt a vállalat még kiváló eredményeket ért el. Az egykor az aranyásók által viselt farmerruházat gyártója még a tőzsdére is visszatért abban az időszakban.

Azóta azonban az értékesítés csökkenése miatt új stratégiára váltottak, és az online értékesítésre helyezték a hangsúlyt a hagyományossal szemben a koronavírus-járvány idején.

Ez is érdekelheti:

Egyre több informatikust bocsátanak el a mesterséges intelligencia miatt

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Jeremy Bishop on Unsplash