Majdnem 1 millió dollár kártérítést kapott egy kislány a Mekitől

McDonald’s étterem kártérítés

800.000 dollár megfizetésére kötelezte a dél-floridai bíróság a gyorséttermet, írja a CBS News.

Vitatott eset

A baleset még 2019-ben történt egy McDonald’s étteremben, pontosabban annak az autók kiszolgálására fenntartott részlegénél, ahol Olivia Caraballo édesanyja átvette a megrendelt csirkefalatkákat.

Mielőtt elindultak volna, az akkor még csak 4 éves gyermek a forró ételt a lábára ejtette, csúnya égési sérülést és hegesedést okozva ezzel a testén.

Az alperes azzal védekezett, hogy a baleset már nem az étteremben történt, illetve szerintük abszolút szakszerűen jártak el a megrendelés és a teljesítés során, míg a felperes többek közt arra hivatkozott, hogy a személyzet nem adott tájékoztatást, miszerint tűzforró az étel, azaz várni kell az elfogyasztásával, így 15 millió dollár kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a gyorséttermet.

A bíróság hamar döntött

Az esküdtek csupán 2 órán át tanácskoztak, így a bíróság hamar pontot tehetett az ügy végére, azonban jóval kevesebb pénzt ítélt meg Olivia szüleinek, mint azt ők remélték.

Az alperes ügyvédei nem kívánták kommentelni az ítéletet, a sajtó azonban az eljárás során tett nyilatkozataikat fel tudta használni, így a jogesetet az egész világ megismerhette.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Andrii Kordis on Unsplash