Hárman meghaltak, mert ittak a gyorsétteremben készült turmixból

fertőzés turmix halál

Három ember meghalt egy Washington állambeli gyorsétteremben kitört Listeria-fertőzés következtében, írja a People.

A vendégek Listeria baktériummal szennyezett turmixot ittak a tacomai Frugals burgerbárban. Washington állam egészségügyi hivatala augusztus 18-án megerősítette, hogy a hely összes turmix italában találtak Listeria-t. A három haláleset mellett további három ember került kórházba.

„Az ellenőrök Listeriát találtak a fagylaltgépekben, melyeket nem megfelelően tisztítottak” – írta a hivatal sajtóközleményében. „Más Frugals éttermek vélhetően nem érintettek”.

A hat ember február 27. és július 22. között került kórházba az egészségügyi hivatal szerint. „Mind a hat ember nagyon rossz állapotban volt, immunrendszerük kevésbé volt képes felvenni a harcot a betegséggel szemben” – közölte az illetékes, hozzátéve, hogy a betegek korábban a Frugals Tacoma turmixait fogyasztották.

A Frugals Tacoma Instagramon közzétett közleménye szerint az étterem együttműködik a Pierce Megyei Egészségügyi Hivatallal (PCHD) a Listeria-járvány forrásának azonosítása érdekében, „miután a tacomai üzletükben lévő egyik turmixgépen végzett teszt pozitív lett, kimutatta a baktériumot”.

Az étterem vezetője azt is közölte, hogy leállította az összes turmix árusítását, és a turmixgépet egy független létesítménybe vitette el tisztításra és újbóli tesztelésre. A Frugals elővigyázatosságból leállította a többi telephelyén is a turmixok gyártását, és elrendelte, hogy ott is vizsgálják meg a mintákat.

A kép csak illusztráció, forrás: Image by Racool_studio on Freepik