Egy 8 éves kisfiúnak rohama lett az energiaitaltól, mentőt hívtak

Prime Energy roham

Egy brit apa azt követeli, a Prime Energy-t vegyék le a boltok polcairól, hisz 8 éves fia „majdnem meghalt”, mert megivott egy ilyen energiaitalt.

Az észak-londoni Edmontonban élő Luan Tusha elmondta, hogy a családja azonnal hívta a mentőt, amikor fia, Fabian rohamot kapott az italtól, és nem tudta kontrollálni a légzését, írja a The Sun.

A család a 2 fontot érő Blue Raspberry Prime Energy-t egy bevásárlás során vette az Asda boltban.

Nem tudták, hogy a termék csak 16 éven felülieknek készült, mivel 140 mg koffeint tartalmaz, ami majdnem kétszer annyi, mint a Red Bull 250 ml-es dobozában lévő 80 mg.

Ahogy a gyermek inni kezdte otthon az italt, szinte azonnal rosszul lett, látni lehetett, hogy felgyorsult a szívverése, meséli az apa.

„Nem kapott levegőt. Elkezdte tépni a haját és az arcát. A feleségem hozott egy vizes törölközőt, és a homlokára tette, hogy megpróbálja megnyugtatni.”

A kiérkező mentősök megállapították, hogy a gyermek vérnyomása rendkívül magas volt, így 90 percig is eltartott, mire stabilizálták az állapotát.

Mint ismeretes, az egyik New York-i élelmiszerüzletlánc teljesen kivonta a Prime Energyt az üzleteiből. Luan azt szeretné, ha ugyanezt tennék az Egyesült Királyságban is.

Mint elmondta: „Az ital majdnem megölte Fabiant. Biztosítanunk kell, hogy a gyerekek ne igyanak ilyesmit”.

Dr. Duane Mellor, az Aston Egyetem munkatársa az energiaitalok fogyasztása kapcsán kifejtette: „A gyerekek nagyobb kockázatnak vannak kitéve az alacsonyabb testsúly és az eltérő anyagcsere miatt”.

Amelia Lake professzor, a Teesside Egyetem Fuse központjának munkatársa mindezt azzal egészítette ki, hogy: „Az igazság az, hogy nincs sok bizonyítékunk arra vonatkozóan, hogy az energiaitalok mit tesznek a gyerekekkel, de még a felnőttekkel sem”.”

A Prime nem kívánta kommentálni az esetet.

Ez is érdekelheti:

A túlzott energiaital fogyasztása miatt állhatott meg egy férfi szíve

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by stefamerpik on Freepik