Kiakadt a híres színésznő, elveszhet a munkája a mesterséges intelligencia miatt

Kiakadt a híres színésznő, mi lesz, ha nem lesz több munkája a mesterséges intelligencia miatt, írja az economx.

Natalie Portman úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia hamarosan elveszi a munkáját, bár egy új technológia mindig izgalmas lehet a művészet számára, tette hozzá.

A Vanity Fair éves hollywoodi kiadásának friss interjújában a Star Wars szereplőjét arról kérdezték, a technológia mennyire fenyegeti a megélhetését. „Nem tudom, hogy fenyegetésnek kell-e nevezni, egyenlőre úgy látom, hogy ez egy új „variáns“, ami teret fog nyerni, és ki tudja, milyen irányba fog vinni minket. De sajnos nagy a valószínűsége annak, hogy hamarosan nem lesz munkám” – mondta.

Portman még nem tudott konkrét tippeket adni a mesterséges intelligencia okozta félelmek kezelésére.

Február elején a Silver Spoons sztárja, Ricky Schroder a Fox News Digitalnak nyilatkozott az AI miatti aggodalmairól: „Nem vagyok jártas a mesterséges intelligenciában, de aggódom azokért az emberekért, akiknek az arcát olyan pornográf képeken akarják használni a mesterséges intelligencia segítségével, melyek rémisztően hasonlítanak rájuk. Szerintem ez egy kockázatos út, amelyre ráléphetünk.“

Candace Cameron Bure, a Great American Family tartalomfelelőse azt mondta a Fox News Digitalnak, hogy nem akar mesterséges intelligenciát alkalmazni a csatorna filmjeiben. „Ez egy olyan dolog, ami egy kicsit félelmetes nekem. Csodás írókkal dolgozunk együtt a filmjeink szkriptjein, és nem akarok hozzányúlni a mesterséges intelligenciához, amikor a filmgyártásról és a szkriptek írásáról van szó.”

Mások nyitottabbak az AI-technológiára

Tavaly szeptemberben az America’s Got Talent zsűritagja, Howie Mandel azt mondta, hogy gondolkodik az új technológia alkalmazásán: „Úgy gondolom, hogy amíg jogunk van ahhoz, hogy rendelkezzünk, és profitáljunk a képeinkből és anyagainkból, melyeket mi magunk kérünk, addig nincs baj az AI-val.”

A technológia fejlődését a televíziónak a szórakoztatásban játszott szerepéhez hasonlította: „szerintem a mesterséges intelligencia az, amivé a televízió lett.”

Ez is érdekelheti:

Íme a valaha élt 10 legszebb nő a világon

Íme a 10 legszebb nő a világon a mesterséges intelligencia szerint

Íme a 10 legszebb férfi a világon a mesterséges intelligencia szerint

A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America – Natalie Portman, CC BY-SA 2.0, – wikimedia