Shopify magyar környezetben? – Előnyök, hátrányok, amelyekről tudni érdemes

Az e-kereskedelem egyik legnépszerűbb szereplője, melyet mindenki ismer, általa pillanatok alatt létrehozható az online piacterünk, méghozzá komolyabb befektetés nélkül. Mi az igazság? 

Valóban ideális választás hazai környezetben, melyek az előnyei és hátrányai? Tarts velünk, és beavatunk a részletekbe.

A sikerhez vezető út

A legtöbb vállalkozóban felmerül a kérdés, hogy valóban ennyire egyszerű, vagy létezik hátulütője? A sikernek mindig van ára; gondolhatjuk, de a Shopify magyar környezetben is működőképes, csupán alaposan ismernünk kell, és persze nem árt mellé egy komolyabb online marketing tudás és gyakorlati tapasztalat. 

Egyértelműen mellette szól, hogy az egyik legfejlettebb, AI által megtámogatott e-kereskedelmi rendszer, elit fejlesztői bázissal, ami nem kevés előnyt tartogathat számunkra. A másik oldalon viszont ott van a rizikó, hogy esetleg zsákutcába futhatunk vele.

Az igazság az, hogy akármelyik webshopmotor mellett tesszük le a voksunkat, nem csupán ezen múlik a siker, hanem döntően a rátermettségünk határozza meg a végeredményt. 

Természetesen számít, hogy mennyire illeszkedik az üzleti modellünkhöz és a termékpalettánkhoz, hiszen ha megfelelőt választunk, az jócskán könnyebbé teheti az életünket, míg rossz döntés esetén el is bukhatunk, miközben egyébként a vállalkozási ötlet piacképes lett volna, csak egy másik megoldással.

Globálisan megállja a helyét, no de magyar környezetben is?

Először is fontos leszögeznünk, hogy a hazai mentalitás is olykor útját állhatja a sikernek, hiszen “ami költséges, az nyilvánvalóan lehúzás” szemlélet uralkodik országunkban. Pedig nem szabadna megállni az áraknál, hiszen számos előnnyel rendelkezik a Shopify. 

Nem való ugyan mindenkinek, nem biztos, hogy egy kezdő vállalkozó helyesen dönt ennek tekintetében, azonban létezik egy másik út is. Mégpedig az, ha segítségül hívunk egy online marketing ügynökséget, például a 7Blogot. 

Ahhoz ugyanis, hogy szakértői szemmel meghatározzuk, hogy mely rendszer a legoptimálisabb a vállalkozásunkhoz, sokrétű tudásra, nemzetközi tapasztalatra, sokéves rutinra lesz szükség. Egy kisebb árréssel működő webshopnál, amelynek ráadásul erős versenyben kell helytállnia, küzdelmesebb profitábilisnek maradnia a magasabb havi költségek mellett.

Miért érdemes mellette dönteni?

Gyorsan, viszonylag kisebb anyagi ráfordítással elindítható a webshop, persze ki kell termelni a működési költségeket, de az induláshoz nem szükséges nagyobb befektetés. Aki számára nem okoz nehézséget az angol nyelv, szintúgy boldogulhat. 

Ideális választás induláshoz, nagyon erős a marketing funkciókban is. Amennyiben nemzetközi terjeszkedés is tervben van, és a cél a gyors növekedés, kétségtelen, hogy jó megoldás még magyar környezetben is.

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)