Hosszú haja miatt elbocsáthatnak egy angol fiút az iskolából

A megdöbbentő történet egy 12 éves angol fiúról, Farouk Jamesről szól, akit az iskolájából elbocsátás fenyeget, mert haja túl hosszú, írja a Metro.

Farouk egy gyermekmodell, akiről képek ide kattintva tekinthetők me, és aki rendszeresen befonja a haját, hogy megfeleljen az iskolai előírásoknak.

Azonban még így is bajba kerülhet londoni iskolájában. Farouk anyja, Bonnie, kulturális és egészségi okokra hivatkozva kérelmezte a hajszabályok alóli felmentést, de sajnos elutasították. Farouk apja ghánai származású, és a helyi hagyományok szerint hároméves korig nem szabad levágni a gyermekek haját, illetve a szülők abban állapodtak meg, hogy ezután is hagyják nőni. 

A közösségi oldalakon több százezren követik Faroukot, és az Instagramon sokan fejezték ki támogatásukat irányába. Egyesek diszkriminatívnak nevezték az iskola hajszabályait, és Bonnie szerint a hosszú haj a fiú identitásának része.

A történet rávilágít arra, hogy az iskolai szabályok és a kulturális hagyományok között néha nehéz egyensúlyt találni. Farouk esete arra is figyelmeztet, hogy a hajszabályoknak milyen hatása lehet a diákok önbecsülésére és identitására.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Rebecca Campbell on Unsplash