A fényesen ragyogó autók titka: az otthoni autómosás fortélyai

Az autónk megjelenése sokat elárul rólunk, hiszen minden jármű a tulajdonos stílusát, életmódját tükrözi. Ezért fontos, hogy gondoskodjunk arról, hogy szeretett járgányunk mindig tiszta és csillogó legyen. Ám ha ezt otthon kiviteleznénk, szükségünk lesz hozzá a megfelelő felszerelésre is!

Jelek, hogy megérett az idő az autónk kitakarítására

Ha autónk nagyon koszos lesz egy esős nap után, vagy ha sokat utazunk poros, sáros utakon, már igen hamar tapasztalhatjuk: bizony eljött a takarítás ideje! Ennek azonban csak profi felszereléssel érdemes nekiállni. A POLIRTECH.HU-nál mosókesztyűk, valamint szivacsok és applikátorok széles választékából válogathatunk.

De milyen gyakran essünk neki a takarításnak? Ideális esetben az autómosásra általában 1-2 hetente érdemes sort keríteni. Azonban ez nemcsak az időjárástól, hanem az autónk használatától és az elhelyezésétől is függ. Ha például kint tartjuk, akkor sokkal gyorsabban piszkolódik be, mintha egy garázsba vinnénk vissza minden nap végén.

Mosókesztyűk és autósamponok: a titok a megfelelő felszerelésben rejlik

Az alapfelszerelésnek az autómosáshoz tartalmaznia kell egy jó minőségű autósampont, waxot, valamint mikroszálas kendőket és szivacsot is. Fontos, hogy a különböző felületekhez megfelelő típusú kellékeket használjunk. 

Mindemellett egy ritkán emlegetett, mégis fontos téma a mosókesztyűk kérdése. Az autómosó kesztyűk kiváló segítséget nyújtanak abban, hogy a járművet alaposan és körültekintően megtisztíthassuk a kosztól, miközben védik a festést is a károsodástól. Az igényeinktől függően többféle anyagból válogathatunk:

  • mikroszál: ezek a legnépszerűbb típusok. Puha anyagból készülnek, ami nem károsítja a jármű festését, és könnyű velük bánni. Használatuk során fontos, hogy rendszeresen mosd ki és tartsd tisztán őket, hogy elkerüld a tisztított felületek karcolódását!
  • gumi: ezek a darabok stabil fogást és izzadásmentes, komfortos munkavégzést biztosítanak.
  • gyapjú: nedvesen a tartós habképzésben, szárazon pedig a polírozásban lesz nagy segítségünkre egy ilyen mosókesztyű.

Amint megvannak a megfelelő eszközök, következhet is a tényleges autómosás! Ehhez a legjobb időpontj általában reggel vagy este, amikor nincs erős napsütés. Ebben az időszakban kisebb az esélye annak, hogy a vízcseppek kiszáradjanak az autó felületén. Így elkerülhetjük a foltok kialakulását is.

Mikor bízzuk szakértőre autónk takarítását?

Amikor nincs időnk vagy lehetőségünk az autómosáshoz, megfontolandó a profi segítség igénybevétele is. Az autómosók szakemberei tapasztaltak, és olyan készítményeket használnak, amelyek hosszantartó védelmet biztosítanak járművünk felületeinek. 

Az autómosás nem csupán esztétikai kérdés, hanem járgányunk védelmének egyik fontos eleme is. Ha rendszeresen és megfelelően takarítjuk, nemcsak meghosszabbíthatjuk az élettartamát, de minden elegáns, akár üzleti eseményen is letehetjük vele a névjegyünket.

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)