Rendőrségi eljárás indult a vakrandik miatt Vietnámban – Videó!

Ho Si Minh-város egyik vakrandizó kávézója, a Mina Cafe nemrégiben nagy felháborodást váltott ki az interneten és a helyi közösségben egyaránt.

Az indulatokat az keltette fel, hogy a kávézóban egy olyan üvegfalat, tükröt helyeztek el, amely lehetővé teszi a férfiak számára, hogy lássák a nőket, miközben azok nem láthatják a férfiakat, írja az OddityCentral.

Hogy zajlik a vakrandi?

A Mina Cafe két különálló szobával rendelkezik a férfiak és nők számára, ahogy látható ez a tárgyban készült videón a 2. perctől, amelyeket egy tükörként funkcionáló üvegfal választ el egymástól. Valójában azonban az üveg csak a nők oldaláról tűnik tükörnek, míg a férfiak szobájában sötét van, így ők tisztán láthatják a nőket. Ez a kialakítás azonnal nagy vitát váltott ki, miután egy népszerű TikTok felhasználó bemutatta a férfiak szemszögéből a kávézó működését.

A kritikusok szerint ez a rendszer a nők tárgyiasítását eredményezi, mivel a férfiak úgy nézhetik őket, mintha kiállított tárgyak lennének. További panaszok is érkeztek, miszerint a férfiak ülőhelyei jelentősen alacsonyabbak a nőkénél, ami jobb rálátást biztosít az intim testrészeikre. Emellett igazságtalannak találták azt is, hogy a férfiaknak kell fizetniük az italfogyasztásért, míg a nők ingyen kapják a kávét.

A tulajdonos védekezése

Lina, a kávézó tulajdonosa, – aki egyébként egy nő -, elmondta, hogy azért hozták létre ezt a modellt, hogy a férfiak proaktívan kezdeményezhessék a kapcsolatfelvételt. Hozzátette, hogy bár a közösségi média oldalaikat ideiglenesen leállították a negatív visszajelzések miatt, nem áll szándékában bezárni a kávézót, mivel szerinte semmilyen törvénybe ütköző tevékenységet nem folytatnak.

Arra a kérdésre, hogy a nők tudják-e, hogy az üveg csak számukra tükör, Lina elmondta, hogy a személyzet igyekszik tájékoztatni őket, de néha megfeledkeznek erről, és néhány nő nem mindig tudja értelmezni, hogy működik valójában a vakrandi. Elismerte, hogy eddig figyelmen kívül hagyták a problémát, amíg a vita ki nem robbant.

Rendőrségi vizsgálat és közösségi reakciók

A közösség felháborodása és a széles körű médiafigyelem miatt a Mina Blind Date Cafe ellen rendőrségi vizsgálat indult. A helyi hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását, hogy megállapítsák, történt-e bármilyen jogsértés a kávézóban.

A közösségi médiában megosztott vélemények nagyrészt negatívak, sokan elítélik a kávézó gyakorlatát és a nők tárgyiasítását. Egyesek azonban úgy vélik, hogy a kávézó modellje lehetőséget ad a férfiaknak a kezdeményezésre, és a nők szabadon dönthetnek arról, hogy elfogadják-e a megközelítést.

A Mina Cafe esete jól példázza, hogy a modern társadalomban milyen gyorsan és intenzíven reagálhatnak az emberek a társadalmilag érzékeny kérdésekre, különösen ha azokat közösségi médián keresztül ismerik meg.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: My Nguyễn képe a Pixabay -en.