Rejtélyes föld alatti építményt jelzett a radar a piramisok mellett

A Gízai-fennsíkon, ahol az ókori világ csodái, a hatalmas piramisok magasodnak, egy újabb rejtélyes felfedezésre bukkantak a régészek.

Egy földalatti radarvizsgálat során egy L alakú építményt azonosítottak, amely a felszín alatt körülbelül két méterrel helyezkedik el, és feltételezhetően homokkal van megtöltve, írja a Heritage Daily.

A kutatók szerint ez a titokzatos szerkezet valójában egy bejárati kapu lehet, amely egy mélyebben fekvő, még felfedezésre váró építményhez vezethet. A radarvizsgálatok során további anomáliák is megfigyelhetőek voltak a szerkezet alatt, 3,5 és 11 méter mélység között, ami arra utalhat, hogy a föld mélyén egy nagyobb komplexum húzódik meg.

Bár a radaradatokból nem lehet pontos következtetéseket levonni, a régészek szerint nagy valószínűséggel egy sírkamrára bukkantak, amelynek falait mészkőből emelhették.

Ez a lelet izgalmas lehetőségeket rejt magában, hiszen újabb fényt deríthet az ókori Egyiptom titkaira és a piramisok körüli életre.

A kutatások folytatódnak, és a tudósok reménykednek abban, hogy a föld alatti szerkezet további kulcsokat adhat a múlt megértéséhez.

Ez is érdekelheti:

100 éven belül víz alá kerülhetnek a piramisok és a Szfinx is

Rejtélyes folyosót találtak a gízai nagy piramisban

Eddig ismeretlen piramist találtak Egyiptomban, újraírja a történelmet

A gizai piramis klímaváltozással kapcsolatos kódolt üzenet?

Rekonstruálták, milyen parfümöt használhatott Kleopátra

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Helge Leirdal képe a Pixabay -en.