Elszabadult csirkék teszik nehézzé egy angol falucska életét

Egy idilli angol falu nyugalmát zavarta meg egy száz fős csirkesereg, amelynek tagjai a környékbeli erdőből szöknek ki rendszeresen, hogy a helyiek kertjeit feldúlják.

A Snettisham nevű településen élők szerint a madarak nemcsak a növényeket pusztítják el, hanem éjszakánkénti hangos kotkodácsolásukkal az alvást is megnehezítik, írja a Guardian.

A Norfolk megyei falu lakói kétségbeesetten keresik a megoldást a kóbor baromfikkal szemben, amiknek száma az utóbbi időben rohamosan nőtt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a csirkék kedvelt célpontjává váltak a turistáknak, akik etetik őket, ezzel pedig rágcsálókat vonzanak a környékre.

Ben King, aki a csirkék gyakori látogatási területén él, arról számolt be, hogy már nem képes füldugó nélkül pihenni. Ezzel szemben Graeme McQuade, aki nemrég költözött a faluba, úgy véli, a csirkék csak hozzájárulnak a hely varázsához, annak ellenére, hogy a madarak hajnali ébresztése őt is meglepte.

A helyi közösség a probléma megoldására az egyházközségi tanácshoz fordult, amely most azon gondolkodik, hogyan távolítsa el a csirkéket. A legnagyobb aggodalmat az okozza, hogy az etetés során szétszórt élelmiszerek vonzzák a kártevőket, ami közegészségügyi kockázatot jelenthet.

Ez is érdekelheti:

Japán tudósok azt állítják, értik a csirkék nyelvét

A nyitókép csak illusztráció, forrás: 🌼Christel🌼 képe a Pixabay -en.