Egy nő beperelte a barátját, mert nem vitte ki a repülőtérre

Egy új-zélandi nő meglepő jogi lépést tett volt barátja ellen, miután az nem tartotta be ígéretét, hogy kiviszi őt a repülőtérre, így ő lekéste a járatát és emiatt komoly anyagi veszteséget szenvedett, írja az OddityCentral.

Az esetet a Disputes Tribunal, Új-Zéland kis értékű követelések bírósága tárgyalta, amely legfeljebb 30 000 új-zélandi dollárig (kb. 18 384 USD) terjedő ügyekkel foglalkozik.

A nő több mint hat és fél évig volt kapcsolatban barátjával. Egy alkalommal – szerinte – megbeszélték, azaz szóban arra szerződtek, hogy a férfi kiviszi őt a repülőtérre, hogy időben elérje a koncertet, amin barátaival akart részt venni. A férfi azt is vállalta, hogy távolléte alatt gondoskodik a nő kutyáiról, azonban egyik ígéretét sem tartotta be. Ennek következtében a nő lekéste a gépét, és további költségei keletkeztek, például egy shuttle szolgáltatást kellett igénybe vennie, és a kutyáit is egy panzióban kellett elhelyeznie.

A bírósági dokumentumok szerint a nő remélte, hogy a férfi megtéríti azokat a költségeket, amik miatt a nő perelte, a bíróság azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a férfinak be kellett tartania a vállalt kötelezettségeit, ezért a keresetet elutasította.

Az ügy jól példázza, hogy a személyes kapcsolatokban tett ígéretek megszegése milyen komoly következményekkel járhat, és hogy a jogrendszer hogyan próbál igazságot szolgáltatni az ilyen helyzetekben. A bíróság ítélete precedenst teremthet hasonló esetekre, ahol a magánéleti kötelezettségek megszegése miatt keletkeznek anyagi károk.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Moose Photos: pexels