13 évesen aláírt egy szalvétát 2000-ben, most 965.000 dollárért kelt el a papír

Egy rendkívüli futball-relikvia talált gazdára nemrégiben: egy egyszerű papírszalvéta, amelyen a futballtörténelem egyik legnagyobb alakjának, Lionel Messinek a kezdeti ígérete szerepel, hogy a Barcelona csapatában fog játszani.

Ez a történelmi dokumentum, amely egykor egy barcelonai étterem asztalát díszítette, most majdnem egymillió dolláros összegért cserélt gazdát egy aukción, írja az Index az MTI híre alapján.

A fiatal Messi, aki akkoriban még csak 13 éves volt, és aki később a világ egyik legjobb támadójává nőtte ki magát, 2000. december 14-én írta alá ezt az előzetes megállapodást. A szalvéta nem csak Messi, hanem két ügynök és a Barcelona akkori sportigazgatójának aláírását is magán viseli, ami megerősíti annak hitelességét és jelentőségét.

Ez a korai megállapodás, amelyet később hivatalos szerződés követett, egy barcelonai teniszklubban jött létre, és végül 965 ezer dollárért (körülbelül 344 millió forintért) lelt új tulajdonosra, jóval felülmúlva a 300 ezer dolláros kezdőárat.

A szalvéta nem csupán egy szerződés volt, hanem egy ígéret is, amely Messi apjának, Jorge Messinek biztosítékot nyújtott arra, hogy fia karrierje a katalán fővárosban fog folytatódni, miután a tárgyalások korábban elakadtak.

Messi, aki később a Barcelona színeiben számos sikert ért el, többek között négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját és tízszer a spanyol bajnokságot, összesen 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat színeiben, mielőtt 2021 nyarán elhagyta a klubot. A világbajnok támadó a Barcelona után két szezont töltött el a Paris Saint-Germain csapatában, és jelenleg az Inter Miami játékosa.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Wesley Tingey on Unsplash