Reggel vagy este jobb zuhanyozni?

zuhany reggel este

A legtöbb ember, ahogy felkel, szinte azonnal a zuhany alá áll, hogy felfrissüljön és felébredjen, azaz frissen kezdje a napot.

Mások ragaszkodnak ahhoz, hogy lefekvés előtt zuhanyozzanak le, legfőképpen azért, hogy elkerüljék a napi szennyeződések ágyukba, lepedőjükre való kerüljenek.

Vannak, akik reggel és este is zuhanyoznak, de vajon melyik a jobb megoldás.

A brit Glamour Magazin egy háziorvost kérdezett, hogy választ kaphassunk a kérdésre.

Aragona Giuseppe orvos, a Prescription Doctor tanácsadója szerint a reggeli vagy esti zuhanyozás általában a személyes életmódfelfogáson múlik.

A szakember úgy gondolja, sokan egyszerűen nem tudják a napot energizáló zuhanyzás nélkül kezdeni, míg mások azt állítják, hogy nem tudnak elaludni egy aromaterápiával átszőtt esti zuhany nélkül.

Mindezek kapcsán Giuseppe az alábbi véleményt fejtette ki:

„A reggeli fürdés valószínűleg népszerűbb az emberek körében, mivel felfrissít, illetve felkészít minket az előttünk álló napra, azonban ez nem feltétlenül jobb az egészségnek. Az esti zuhanyozás legfőbb előnye ugyanakkor az, hogy megszabadulhatunk a napközben a testre és a hajra rakódott szennyeződésektől. Ezen belül olyanoktól is, melyek lerakódva az ágyneműre, irritálhatják a bőrt, pl. pattanásokat (vagy viszketést), esetleg betegséget okozhatnak.

Ez is érdekelheti:

Nem a legmagasabb hőfokon kell mosni az ágyneműt?

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Q000024 form PxHere