3 ok amiért a téli esküvő jobb lehet, mint a nyári

Nincs is kétség afelől, hogy az esküvőszezon május és augusztus között van, hiszen a legtöbb pár ilyenkor fogad örök hűséget. Ezekben a hónapokban a természet is tündököl, a virágok nyílnak, minden színes és vidám, amihez hozzájön a kellemes időjárás. Azonban nemcsak ez az időszak alkalmas esküvőre, hiszen egy téli esküvő is lehet ugyanolyan jó, hanem nem jobb, mint egy nyári. Lássuk, hogy miért van ez így! 

Az esküvő hangulata 

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy hátrahagyva a hagyományokat, nyár helyett télen tartják meg a lakodalmat. Hiába ez a legnépszerűtlenebb időszak a párok körében, januárban is lehet kellemes hangulatú egy esküvő. Érhető, hogy miért nem kedvelt évszak a tél, hiszen ilyenkor sokkal korábban sötétedik, az ember amúgy is nehezebben veszi rá magát, hogy bármit is csináljon. De pont ezek a dolgok azok, amiért egy téli esküvő jobb is lehet, mint egy nyári. 

A hátrányok mellett tehát mindig vannak előnyök is. A jeges évszak sokszor többet adhat hozzá a nagy naphoz, mint egy forró nyári nap.  

1. Ok: Nem kell foglalkozni az időjárással 

A legtöbben azért választják a nyarat, mert abban a hitben élnek, hogy ilyenkor mindig meleg és napsütés van. Nem minden esetben van azonban szerencséjük a pároknak, hiszen lehet, hogy jön egy nyári zápor, esetleg egy front, ami mindent könnyedén tönkre tud tenni. Télen azonban nem kell ezzel foglalkozni, hiszen biztosan hideg lesz és fel kell öltözni. Ilyenkor a vendégek is eleve azzal fognak számolni, hogy rossz az idő, a lakodalom is biztosan bent lesz megtartva, így kevesebb fejtörést okoz majd az aktuális időjárás.  

2. Ok: Gyönyörű fotók készítése 

Ha szerencsénk van, akkor már lehullott a hó, így minden fehérben tündököl. Bele sem gondolunk, hogy milyen csodálatos képek készülhetnek egy ilyen időszakban a szabadban. A varázslatos és változatos háttérért nem kell messzire elkocsikázni, hiszen egy közeli havas táj is tökéletes lehetőséget ad arra, hogy a fotók emlékezetesek legyenek. A végeredmény mindenképpen romantikus és hangulatos lesz.  

3. Ok: Meghitt kiegészítők és dekorok 

Bár ilyenkor nemsok virág van, amit fel lehetne használni, díszek januárban is bőven akadnak. A meghitt őszi és téli dekorok mind melegséget sugallanak. Amikor kint fagyos az idő, az ember sokkal jobban érzi magát bent, ahol égnek a gyertyák, ég a tűz a kandallóban és bármilyen finom italt kóstolhat. A dekoráció lehet pár gyertya, fehérre fújt faág, száraz virágcsokor, bármi, ami kellemes hangulatot áraszt. Ezeket ráadásul haza is lehet vinni, hogy később bárki fel tudja azokat használni.  

Összegezve 

Ha tehát úgy döntesz, hogy ezt az időszakot választod a lakodalomra, akkor szervezd téli esküvődet Szirákon, ahol mindenben a segítségedre lesznek. Itt megoldják neked a fűtött helyiségeket, szállást biztosítanak és finomabbnál-finomabb ételeket szolgálnak fel még a legnagyobb januári téli hétvégén is.