Négy meseszép kastély Budapest közelében

Magyarországon számos varázslatos és meseszép kastély található, ahol szinte megáll az idő. A látogatókat különleges hangulattal, természetes környezettel és magával ragadó stílussal várják. Legyen szó közös családi kirándulásról, egy romantikus délutánról, esetleg fotózási helyszínről, ezek a helyszínek minden tekintetben ideális választások lehetnek. Cikkünkben bemutatunk pár egyedülálló építményt Budapest közelében, amelyeket érdemes meglátogatni.  

Ráckeve: Savoyai-kastély 

A Ráckevén található barokk kastély az első ilyen stílusban épült alkotás volt. Az épület, a nevéből is adódóan, Savoyai Jenőnek köszönhető, amely végeredményben egy kicsit a Belvedere palotára is hasonlít. Nem csoda, hiszen az említett bécsi építményt kivitelező J.L. Hildebrand tervei alapján készült el. A Savoyai-kastély egy igazán hangulatos belső teret zár be. Sajnos azonban a XIX. században veszített a funkciójából, emiatt volt már magtár, raktár, később pedig az összeomlásától is tartani lehetet. A helyreállítások az 1970-es években kezdődtek el, ennek köszönhető, hogy ma már 30 szobás kastélyszálló Budapest közelében. Előszeretettel tartanak is esküvőket, különböző összejöveteleket, hiszen nagyon kellemes környezetben található.  

Fót: Károlyi-kastély 

Az ország egyik, ha nem a legszebb klasszicista épülete, amit Ybl Miklós, gróf Károlyi István kérésére alakított át. Közel 150 évig a család lakta, majd később állami gondozott gyermekek éltek itt. Ma már galéria található benne, illetve egy étterem is, ahol születésnapokat és lakodalmakat is tartanak, főként a nyári időszakban. 

Sziráki kastély 

A Teleki-Degenfeld kastélyszálló Budapest közelében található. A különleges és exkluzív helyszín nemcsak rendezvényeknek ad otthont, hanem szálláslehetőséget is kínál az erre járó vendégek számára. A szobák mindegyike rendkívül kényelmes, az étteremben pedig számos gasztronómiai fogást kóstolhatunk. A Cserhát hegységei alatt elterülő kastélypark csodálatos látványt nyújt nemcsak nyáron, hanem télen is. A barátságos hangulat, a vidékies és békés légkör pedig bárkit maradásra tud bírni. A kastélyban esküvők, céges rendezvények, de még családi események is tarthatóak az erre kijelölt különteremben. Akkor is érdemes betérni, hacsak egy vasárnapi ebédet fogyasztanánk el, hiszen itt erre is lehetőség van.  

Gödöllő: Grassalkovich-kastély 

Ki ne ismerné a gödöllői kastélyt? Az 1730-as években épült alkotás Mayerhoffer András tervei alapján készült el, amit később Grassalkovich Antal bővített tovább. Ekkor került kialakításra az ország egyetlen rekonstruált barokk színháza is. A háborút követően számos rendezvényt tartottak itt, ma pedig kastélypark és színház is üzemel a területen.  

Összegezve 

Kastélyszállót keresel Budapest közelében? Akkor bízunk benne, hogy ez a cikk a segítségedre volt, hogy könnyedén kiválaszthasd a megfelelő helyszínt. A felsoroltak mindegyike csodálatos környezetben található, ahol az egész család tud pihenni és kikapcsolódni.