Mit tanulhatunk meg egy barista képzésen?

Továbbtanulni mindig hasznos dolog, főleg, ha egy olyan képzést választunk, amely később is jól jöhet. Ilyenkor szóba jöhet egy mixertanfolyamra, esetleg egy barista képzésre jelentkezés is. Ezek kedvezményes áron nyújtanak rengeteg segítséget, hiszen a későbbiekben a végzettséggel számos lehetőségünk van elhelyezkedni.

De vajon mit tanulhatunk meg egy barista képzés során? Ebből a cikkből minden kiderül!

A barista tanfolyam tematikája

Egy ilyen képzésen megismerkedhetünk egy tökéletesen felszerelt kávézó működésével és hangulatával egyaránt. A tanulási idő alatt egy éles szituációban is részt vehetünk, így első kézzel tesztelhetjük le az addig tanultakat.

Az elméleti anyagok során szó lesz a kávé útjáról az ültetvényektől egészen a csészébe kerülésig. Megismerhetjük a speciality koffeinek világát, a kávégépek működését és a kávézóban használatos eszközöket. A későbbiekben elsajátíthatjuk a barista legfőbb feladatait, megérthetjük, hogy mi a különbség egy espresso és egy latte között. Természetesen képesek leszünk elkészíteni egy igazi café lungot, vagy egy ristrettot is, hiszen ezeknél sok múlik a megfelelő mennyiségű vízen és őrlésen.

A képzés célja

A barista tanfolyam célja, hogy megismertessék a tanulókkal a kávékultúra és a helyes kávéfogyasztás alapjait. Népszerűsíteni szeretnék az italkészítést, emiatt szakembereket és baristákat képzenek, akik akár nemzetközi szinten is el tudnak helyezkedni. Az itt végzett hallgatók nagy eséllyel veszik a külföldi akadályokat is.

A barista képzés ideje

A barista tanfolyam képzési ideje öt hét, amely hetente egyszer három órát takar. A gyakorlati rész kis csoportokban, iskolában zajlik, így kézzelfogható segítséget is kapunk, hogy profi szakemberekké válhassunk. Aki magántanulóként kívánja elvégezni, annak az a jó hír, hogy erre is van lehetőség, hiszen a barista képzés egyéni időbeosztással is igénybe vehető.

Barista tanfolyam elméleti anyaggal

A Mixertanfolyam képzésein online elméleti tananyaggal látnak el bennünket. Az előleg befizetése után szinte azonnal megkapjuk az említett prezentációkat. A digitális változat lehetőséget ad arra, hogy akár otthonról is készülhessünk az elméleti vizsgára.

Barista képzésre jelentkezés

A barista képzésre jelentkezés szintén online zajlik, amely online fizetési lehetőséggel egészül ki. Egy űrlap segítségével szinte pillanatok alatt beadhatjuk a kérvényt. Innentől pedig csak várnunk kell, hogy azt véglegesítsék és elutalhassuk az első összeget. Hát nem egyszerű?

Összegezve: Tanulni folyamatosan érdemes, hiszen így nem esik ki a ritmusból. Amennyiben nem vágyunk egyetemi tanulmányokra, szóba jöhet a barista képzésre jelentkezés is. Egy ilyen tanfolyamon elsajátíthatóak az alapok, így megismerkedhetünk a kávé kultúrájával és a készítési folyamatokkal egyaránt. Tisztább képet kapunk a kávézókban működő eszközök és a gépek használatáról is.