Miért fontos az éjszakai fény használata?

Hogy miért lényeges az éjszakai fény használata? A válasz egyszerű: mert segít abban, hogy mind a gyermekeidnek, mind magatoknak meg tudd teremteni a nyugodt éjszakákat. 

Az éjszakai fény hasznossága

Az éjszakai fényt célszerű a gyerekszobában elhelyezni, még akkor is, ha eleinte fenntartásaid vannak vele kapcsolatban. Először azt gondolod, hogy minden fennakadás megoldható azzal, ha sorra felkapcsolgatod a mennyezeti lámpákat, de kisvártatva rájössz, ez sem anyagilag, sem gyakorlatilag nem lesz kifizetődő. 

Viszont, ha ezeket a kisfogyasztású fényforrásokat használod – akár a hálószobában, folyosón, lépcsőfeljárónál és a gyerekszobában –, energiát spórolhatsz meg és biztonsággal közlekedhetsz egyik helyiségből a másikba.

Csak jól járhatsz vele

Szó szerint és átvitt értelemben is. Miért? Mert ez a világítóeszköz alkalmas az otthonod valamennyi helyiségébe, biztos támpontot adva a számodra. Így nem kell attól tartanod, hogy a sötétben kell tapogatózva közlekedni, ahogy attól sem, hogy a felkapcsolt erős fények felébresztik a gyerekeket.

A gyerekeidnek nyugodt körülményeket kell teremtened az alvás idejére, mert az alvás és ébrenlét szakaszai közötti eligazodást szülőként neked kell biztosítani. Ez a nyugalom nem egyenlő a teljes sötétséggel, legyen bármilyen idős is a csemete, némi fényre éjszaka is szüksége lesz. Zavaró megoldást jelent, ha minden egyes alkalommal, amikor a szobájába lépsz, a mennyezeti lámpát kapcsolod fel.

Ennél sokkal kíméletesebb világítási mód az éjszakai fény használata, ami gyorsan integrálható, kellő fényeket biztosít, és nem fog zavarni senkit. 

Miért kell a gyerekszobába különleges világítási rendszer?

Ha az otthonod többi helyiségébe oly nagy gonddal tervezted meg a világítási rendszert, akkor a gyerekszobában még pontosabban és előrelátóbban kell eljárni. A fények minősége, mennyisége és tudatos használata a gyerekek fejlődését nagymértékben befolyásolhatja. 

Az optimális fényviszonyok kialakítása érdekében léteznek olyan alapszabályok, amiket érdemes betartani: 

  • Kizárólag csak biztonságos, kiváló minőségű lámpákat válassz, olyanokat, amelyek a működésük közben nem jelentenek veszélyt, és nincsenek bennük mérgező anyagok.
  • A gyerekszobába általános világításra is szükség van, ami egy mennyezeti lámpa vagy egy mesefigurás csillár is lehet. Egy dologra azonban figyelj: ezek nem kerülhetnek a gyerekek ágya fölé, mert a nyugalmukat a közvetlen fény zavarhatja.
  • Szükséged lehet koncentrált, irányítható fényekre is, falikarokra, állólámpákra, asztali eszközökre. 

Mi jellemzi az ideális éjszakai fényt?

  • Nagyon energiatakarékos és költséghatékonyan használható.
  • Gyorsan le- és felkapcsolható, akár szabályozható is.
  • Hosszú az élettartama, strapabíró a szerkezete.
  • Nem túl erős a fénye, mert az zavarja az alvást.
  • Nem túl gyenge a fénye, mert annál nem lehet biztonságosan közlekedni.
  • Könnyen mobilizálható – vagyis fogod és viszed, mindig oda, ahova kell.

Szerezz be te is éjszakai fényeket!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)