Mi az a WordPress és mire használható?

Mi is a WordPress, mikor érdemes használnod? A válasz rendkívül egyszerű, hiszen ez tulajdonképpen egy olyan program, aminek köszönhetően honlapokat lehet megalkotni és egyedivé varázsolni. Mindig kéznél van, mindig segít, mindig megújul, így sosem kell attól tartani, hogy valamilyen fennakadás történne a rendszerben. De lássuk, hogy mi is ez pontosan és mire használhatod fel! 

A WordPress működése 

A program beüzemelése rendkívül egyszerű, hiszen online használható és különösebb tudást sem igényel. Persze egy-egy komplett feladat esetén bizony muszáj lesz segítséget kérni. Ahhoz ugyanis, hogy profi WordPress weboldalt hozhass létre, nem árt tisztában lenni az alapoktól kezdve tulajdonképpen mindennel. Valószínű azonban, hogy egy idő után már nem lesz se időd, se energiát azzal foglalkozni, hogy fejleszd magad, hogy mindent egyedül megvalósíthass.  

Milyen előnyei vannak a rendszernek? 

Kezdőként biztosan tisztában vagy vele, hogy a WordPress teljesen ingyenes, így talán ez az egyik legjobb lehetőség, hogy saját weboldalt hozhass létre. Bárki által letölthető és szabadon fel lehet használni, ami mellé magyar felület is tartozik, így még idegen nyelvi tudást sem igényel. További előnye az egyszerű kezelhetőség, hiszen nem kell sem programozónak lenni, se érteni a HTML-hez, hogy megalkothass egy nagyon alap honlapot. Érthető, egyszerű, pár kattintással már meg is lehetsz az alap beállításokkal.  

Mivel a készítők folyamatosan fejlesztenek, így nagyjából havonta jelennek meg újabbnál újabb verziók, amikhez szintén mindenki hozzáférhet. Ez azonban akkor lehet lényeges, ha szeretnéd kihasználni a lehetőségeket és állandóan meg szeretnél újulni. Emellé jön még a keresőoptimalizálási beállítások, amihez szintén nem árt érteni egy keveset. Ehhez segítséget nyújthat egy online marketing ügynökség, hiszen ők teljes mértékben tisztában vannak az aktuális SEO-val.  

Milyen kiegészítőket lehet igénybe venni? 

Talán az egyik legjobb benne, hogy rengeteg kiegészítőt lehet letölteni. Ezáltal tulajdonképpen bármire használni lehet a rendszert. Nemcsak ingyenes sablonok és bővítmények állnak rendelkezésedre, hanem rengeteg egyéb dolog is, amivel teljesen új ruhába öltöztethető egy-egy weboldal. Akadnak természetesen fizetős kiegészítők is, néha ezeket sem árt átböngészni, hiszen igen hasznos elemeket találni a rendszerben.  

Nem árt továbbá azzal sem tisztában lenni, hogy a WordPress nyílt forráskóddal működik. Ez azt jelenti, hogy bármikor hozzányúlhatsz a saját honlapodhoz és annak működéséhez. Testre tudod szabni, egyedivé és különlegessé tudod varázsolni.  

Legyen tehát szó bemutatkozó honlapról, saját blogos felületről, esetleg egy kész magazinról egyaránt, a WordPress számos esetben lehet hasznos számodra.  

Összegezve 

Bízunk benne, hogy most már jobb rálátásod van arra, hogy mi is a WordPress és tisztában vagy azzal, hogy milyen előnyökkel szolgál, ha ezt a rendszert választod a honlapod megalkotásához. A profi WordPress weboldal nem attól lesz különleges, hogy túl van bonyolítva, hanem attól, hogy bárki számára használható, tehát minden szükséges információt megtalál rajta, amire szüksége lehet.