Jár az élvezet 50 felett?

A húszas, harmincas éveinkben hajlamosak vagyunk az ötven feletti korosztályt idősnek látni és saját magunkra is úgy gondolni, ha mi leszünk ebben a korban akkor már ránk is ez fog vonatkozni. Mi fog ránk várni? Ráncok, magány és szexmentes élet? A valósságban ennek nem kell így lennie. A testünk öregszik, de lélekben örök fiatalok maradhatunk.

Sztereotípiák 50 felett

A sztereotípiák a 50 év feletti életről mindkét nem tagjait érinti. A hölgyek a változó korba érve elhízhatnak és magányossá válhatnak. A férfiak egy darabig még próbálják tartani magukat, de ha a mozgást elhanyagolják és helyette a tévé előtt ülnek, akkor sörpocakot növeszthetnek és a felbukkanhatnak a merevedési gondok is. Hogy mindez ne következzen be azért tenni kell.

Sok a változás minden területen

A magánéletben is nagy változások történhetnek ebben az időszakban. Kirepülnek a gyerekek a fészekből, a párban élőknek új feladatokat, új elfoglaltságokat kell találniuk. Van, akinek mostanra teljesen kihűl a hitvesi ágy és elválik vagy tragikus módon elveszítheti a szeretett társát, de ez nem jelenti azt, hogy ebbe bele kell törődni. Ebben a korban is jár a boldogság. Sokakat az intimitástól való félelem tart vissza egy új kapcsolattól, ami nem csupán a szexről szól. Egy harmonikus párkapcsolatban a valódi intimitás sokkal több mint egy orgazmus. Sokan vannak, akik a munka a család és a gyereknevelés mellett a saját testükre és lelkükre alig figyeltek és most jött el az idő, hogy egy kicsit többet törődjenek a saját maguk jóllétével is.

Intimitás egy kézfogásban

Ha van mellettünk valaki, aki minden reggel átölel és még kávét is főz, megfogja a kezünket és csókkal köszön el munkába menet, ez is mind intimitás. Ám nem szégyen az sem, ha ennél többre vágyunk. A társkereső oldalakon sem csak fiatalok vannak, az érettebb korosztály is vállalja a kockázatot vágyai beteljesüléséért és egy intim shopban való látogatás is belefér a világukba.

Miért lehet jó vagy akár még jobb is a szex 50 felett?

Az egyik oka az önbizalom. Ötven éves korunk után már tisztában vagyunk a céljainkkal a vágyainkkal és azzal is mit értünk el eddig. Ki tudjuk választani a számunkra fontos dolgokat és jó esetben már semmit nem agyalunk túl, mert nem akarunk mindenáron megfelelni. Új dolgokra is nyitottabbá válunk és ez a szexre is érvényes.

Megszűnik a teljesítési kényszer

Fiatalabb éveinkben nagy nyomás van rajtunk, remekül kell kinézni, kiválóan kell teljesíteni, érettebb fejjel már tudjuk, hogy nem ezek a legfontosabbak. Nem szabja meg általános szabály heti vagy napi hány aktus az egészséges, ami számít az együttlétek mélysége.

A szex körül fiatalabb korunkban nem csupán a teljesítményünk és a kinézetünk miatt aggódunk, de ott van a nem kívánt terhességtől való félelem, a nemi betegségektől való félelem vagy a szülő/gyerekek előtti lebukástól való aggodalmak. Ötven felett ezek a tényezők már nem léteznek vagy teljesen eltörpülnek így sokkal jobban elengedhetjük magunkat. Feloldódhatunk az együttlétben és akinek igénye van rá bátran kipróbálhat szexuális játékszereket is, új színeket, új élvezeteket hozva az együttlétbe.