Honnan meríts energiát a hétköznapokban?

Ha mindig fáradtnak kimerültnek érzed magad érdemes ránézni őszintén az életmódodra, táplálkozási szokásaidra és arra, hogy mennyi stressz ér nap, mint nap. Az életerősséged hiánya többféle okból eredhet például helytelen táplálkozási szokások, gyenge fizikai erőnlét, stressz, sőt még az időjárás is.

A nők hangsúlyosan érintettek

A nők különösen érintettek a megnövekedett feladatmennyiség miatt. Nem könnyű összeegyeztetni a családdal és a gyerekekkel kapcsolatos feladatokat a munkahelyi követelményekkel. A stressz, a terhesség, a szoptatás és a huszonnégy órás szolgálat a kisgyermek vagy gyermekek mellett kimerítheti az energia raktárakat, sőt az immunrendszer is legyengülhet.

Miért fontos törődni az immunrendszerünkkel?

A szervezet immunitásának gyengülése számos betegség táptalajául szolgálhat és sajnos nem csupán a szokásos fertőző betegségek, mint például az influenza leselkedhet ránk, de sajnos a cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek, sőt a rák is felütheti a fejét a testünkben, ha nem figyelünk oda magunkra. Érdemes időnként egészségügyi állapotfelmérésen részt venni.

Az energiában bővelkedünk többféle tényező összeségéből áll össze, magában foglalja a fizikai, mentális és szellemi aktivitásunkat egyaránt. Az elfogyasztott ételből nyerjük az energiánk nagy részét, de az is jelentősen befolyásolja, az energia szintünket kikkel vesszük körül magunkat. Lehúzó vagy feltöltő emberekkel töltünk el több időt.

Nem mindegy mit eszünk

Ha úgy érzed fáradékony vagy először érdemes megvizsgálnod az az étrended. elegendő és könnyen emészthető ételek szerepelnek-e a listádon. A túl sok és egészségtelen étel is okozhat egészségügyi panaszokat és fáradtságot. A túl sok és túl zsíros ételek fogyasztása kimerültség érzését adja. Egy zsíros reggeli az egész délelőttödet tönkre teheti.

Reggelire memóriát serkentő és a koncentrációs képességünket javító ételeket érdemes fogyasztani például gabonaféléket. fogyókúra esetén, vagy ha nincs időnk enni estleg túlsúlyba kerülnek az étrendünkben az egészséges ételek érdemes táplálékkiegészítőket is fogyasztani például multivitamint

Pihenésre is jusson idő

Ha megterhelő szellemi munkát végzel és napi nyolc óránál többet dolgozol nem csoda, hogy kimerültnek érzed magad. Ilyenkor fontos, hogy adj magadnak időt a feltöltődésre a rendszeres mozgásra, pihenésre egyaránt. Nem érdemes megvárni, amíg a test jelzi a pihenés iránti igényét valamilyen betegséggel.

Dolgozz az önismereteden és keresd meg azokat a dolgokat, amelyek motiválóan hatnak rád. Adj lehetőséget magadnak a lelki feltöltődésre is és az invesztálj a párkapcsolatodba is. Törekedj az egyensúlyra az életed minden területén. Ne hagyd, hogy a munka és a stressz minden jót kiszorítson az életedből.

Remek stresszoldó az Access Bars

Keress egy a számodra leginkább működő relaxációs módszert. Remek stresszoldó például az Access Bars kezelés, de egy jó masszázs vagy meditáció is remekül oldja a benned felhalmozódott feszültségeket.
Az alvásmegvonást felejtsd el. A legalább hét óra alvás nagyon fontos a kiegyensúlyozott életvitelhez. Alvás előtt lazíts, vegyél finom fürdőt vagy olvass. Késő este már ne egyél sokat és az edzést se az esti órákra időzítsd.

Optimista emberekkel barátkozz

Vedd magad körül optimista emberekkel és nevess sokat. A nevetés hatására endorfinok szabadulnak fel a testünkben, amelyek oldják a feszültséget és a csökkentik a szorongást. Kutatások igazolják, hogy a nevetés, hatással van az immunrendszerre is.
Bízz magadban. Ha hiszel, magadban könnyebben elérheted a céljaidat. Ne másoktól tedd függővé, hogy mit gondolsz magadról. A sorsod a te kezedben van. Ha úgy érzed, az önbizalmadon van, mit fejleszteni keress neked való önismereti módszert.

Ne rombold a tested

Ha dohányzol érdemes megfontolni, hogy leszokj róla. Sok életenergiádat felemészti és öregít. Az alkoholfogyasztásban is mértéktartás ajánlott. A túlzásba vitt alkoholfogyasztás nagy megterhelést jelent a májnak és egészségügyi gondokhoz vezethet.

A kávéfogyasztásra is oda kell figyelni, mert közvetlenül az elfogyasztás után átmenetileg élénkítő hatása van, de függőséget okozhat.

Ahhoz, hogy a napjaink energikusan teljenek egészséges ételekre, elegendő alvásra és rendszeres testmozgásra és megfelelő mennyiségű lazításra van szükségünk. Ha egyedül nem boldogulsz kérd természetgyógyász tanácsát vagy egy Access kezelést.