Ilyen egy forradalmi rum, a szó minden értelmében

Aki kóstolt már jó minőségi rumot, az tudja, hogy egy nagyon finom nedűről van szó, amit érdemes megpróbálnia annak is, akinek alapvetően kívül esik a látókörén. Különleges, édes zamattal kényeztető, ám erőt sugárzó italról van szó, ami sokak kedvencévé válhat.

Mitől lesz egy rum forradalmi?

Például a névadója miatt, azért, mert magát a szabadságot képviseli, vagy mert képes arra, hogy az egész világ figyelmét felkeltse, miközben a Fülöp-szigeteken született, s innen indult hódító útjára? A Prémium Italnagykereskedés Online rum kínálatában is megtalálható a Don Papa, ami elsőre a fülünknek inkább egy pizzérianévnek tűnhet. A valóság azonban egészen más.

Honnan a különleges név?

A Don Papa, illetve „Papa Isio” egy tényleg élő személy volt régen, akinek hatalmas jelentősége volt akkor, amikor a Fülöp-szigeteken forradalmat vívtak a spanyolokkal szemben. A rum pedig tulajdonképpen ez előtt a hősies alak előtt tiszteleg, illetve magát a szabadságot idézi meg, és a függetlenségnek a szerepére hívja fel a figyelmünket. 

Ennek tudatában maga a név sem tűnik már megmosolyogtatónak. Az elnyomás alóli felszabadulást mi, magyarok is tudjuk kellőképpen tisztelni, már csak a saját történelmünk okán is. Don Papának tehát valóságos kultusza van a Fülöp-szigeteken, kezdve az emlékművektől a különféle ábrázolásokon keresztül egészen a rumig, amit ha szeretnénk, mi magunk is megízlelhetünk. Vajon milyen íze lehet a szabadságnak?

Hogyan készül a Don Papa?

Ez a rum egy hamisítatlan Fülöp-szigeteki nedű, olyan karakterekkel, amelyek a leginkább jellemzik italaikat. Az alapját a cukornád, illetve a belőle készített melasz adja. Az úgynevezett fekete arany, azaz maga a melasz lesz az alapja ennek az isteni rumnak is, amelyet a hagyományokat követve készítenek.

Egy kifejezetten tradicionális, ugyanakkor, vagy ha úgy tetszik, ennek köszönhetően egy magas színvonalú, prémiumminőségű rumról beszélünk, ha a Don Papáról van szó. Nem véletlenül nyerte el sokak elismerését szerte a világon, s emelhetjük le mi magunk is a polcokról, illetve kérhetjük a poharainkba.

A Negros szigeten termő cukornádból gyártják, ami a legédesebb fajta, s nem spórolják meg az érlelési időt sem: több éven át érlelik tölgyfahordókban, mielőtt palackoznák. Ezek után nyilván senkit sem fog meglepni, hogy egy karakteres és varázslatos ízvilággal ismerkedhetünk meg a képében, amelyet olyan jegyek gazdagítanak, mint a karamell, a vanília, a citrus, valamint a fűszerek. Ahogy azt a rumoktól már megszokhattuk, aromákban gazdag, ínycsiklandó italt kóstolhatunk ezúttal is, amely szinte egyenesen elrepít bennünket a trópusi éjszakába.

Az erőteljes ízeket meglágyíthatjuk némi jéggel is, ha szeretnénk, de a Don Papa tökéletes választás akkor is, ha egy finom koktélra vágyunk éppen. Egy Rum Old Fashioned nagyszerű alap lehet. Te hogyan fogyasztanád legszívesebben?

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)