Egészséges, tápanyagdús ételek – cateringrendelés okosan

Amikor bekészítésre gondoltunk, a legtöbbeknek biztos beugrik egy kép saját tapasztalatunk alapján. Édes, cukros péksütemények, sós pogácsák, néhány alma, esetleg banán. A catering azonban ennél sokkal minőségibb is lehet. 

Catering széles választékkal

Egyre többen fordítanak egyre nagyobb figyelmet egészségükre, melynek egyik alappillére az egészséges táplálkozás. Bár napjainkban egyre több irányzat létezik, abban azonban mindenki egyetért, hogy a zöldségek, a saláták igenis egészségesek. 

A vállalatok számára teljes körű online ételrendelési és catering megoldásokat nyújtó Ordit.hu is nagy figyelmet fordít az egészséges táplálkozásra. Sok-sok étterem és cateringszolgáltató kínálatát gyűjtötték egy csokorba, s ebből könnyen, egyszerűen rendelhetnek a cégek egyenesen az irodába. Legyen szó akár egy közös reggeliről, egy konferenciáról vagy egy workshopról.

Saláta az irodában 

A cukrozott, majonézes, salátának nevezett kalóriabomba már a múlté. Itt az idő valódi salátákat enni. Vitamindús, egészséges, könnyű finomságokat. Melyek nem dobják meg a vércukorszintet, cserébe sok energiát adnak. 

Nem mellesleg a saláták igen sokfélék lehetnek és igen-igen finomak is. Friss zöldek, újragondolt klasszikusok, húsos vagy hús nélküli finomságok – a választás a tiéd. 

Rendezvényekre ideális megoldás

Ha egy-egy rendezvényre szeretnénk cateringet rendelni, tervezzük meg a dolgokat. Gondoljunk az ételintoleranciával élőkre is, e szerint válogassunk a saláták közt is. Legyünk tekintettel az évszakra is, nyáron például kevésbé kívánjuk a kalóriadús ételeket. Ilyenkor egy könnyű zöldsaláta némi sajttal vagy sonkával laktató és vitamindús választás. 

Sokan úgy vallják, hogy a saláta nem elég laktató, hisz csak zöld levelekből áll. Azonban ez nem igaz, hisz egy saláta számos módon felturbózható. Az alap például lehet akár fejes-, jég-, római vagy madársaláta, de akár a karakteres ízű rukkolát is választhatjuk. 

Ezek a levelek már önmagukban tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így az egészséges fogások alapjait már le is tettük velük. Jöjjön tehát a többi hozzávaló. Tehető hozzájuk sajt, sonka, bármilyen hús- és halféle. Akár gyümölcsökkel is megbolondíthatóak, sőt, magvakkal is fokozható a gasztroélmény. Legyünk kreatívak, és kísérletezzünk bátran a catering összeállítása során!

Ugyanígy az öntetek terén se ragadjunk le egy megoldásnál. A majonézes-tejfölös saláták már nem menők, különösen nyáron. Válasszunk növényi olajokat, kefírt, balzsamecetet. 

Ha már mindenkinek megjött a kedve a salátázáshoz, íme pár tipp, hogy ha rendezvényre rendelünk salátát, mire is figyeljünk. Először is tartózkodjunk az erőteljes illatú dolgoktól. Tehát a fokhagymát hanyagoljuk, mint ahogy a füstölt halak sem számítanak igazán jó megoldásnak. 

Arra is figyeljünk, hogy olyan salátákat rendeljünk, melyeket kényelmesen meg lehet enni. Ezenfelül pedig tényleg csak a kreativitás szab határt: salátát ehetünk önállóan, köretként, elő- és főtelként is.

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)