Fontos információk Szigetszentmiklósról

Szigetszentmiklós Pest megye egyik kiemelt települése, mely az utóbbi időben rohamos fejlődésnek indult. Ezt jól jelzik az újabbnál-újabb vállalkozások és cégek megjelenése a városban. Mivel a város egyre inkább megkerülhetetlen szereplő Pest megye életében is, ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos információt Szigetszentmiklósról.

Szigetszentmiklós fekvése

Szigetszentmiklós Budapest déli határa mellett, a Csepel-szigeten található. A települést északról Budapest XXI. kerülete, keletről a Ráckevei-Duna (ezáltal Dunaharaszti és Taksony), délről Szigethalom, délnyugatról Tököl, nyugatról Halásztelek, északnyugatról pedig a Duna folyam és Budapest XXII. kerülete határolja.

Szigetszentmiklós fejlődése

A település és környezete már a Kádár-rendszer alatt stratégiai fontosságú része volt az országnak, a közelben volt:

  • repülőgép-, autó- és acélgyár,
  • katonai repülőtér,
  • laktanya és
  • számos ipari és katonai létesítmény.

A kiemelt szerepet az is jelzi, hogy a Duna-menti gátrendszer szigetszentmiklósi szakasza helyenként két-három méterrel magasabb, mint más szakaszok.

A város kedvelt célpontja a Budapestről kitelepülő rétegeknek, ezért is erősödik az utóbbi időben a település kertvárosi, kisvárosi jellege. A lakosság a 21. század első évtizedében negyedével gyarapodott.

Jelentős a környék idegenforgalma és a szuburbanizációs folyamatok mellékhatásaként emelkedik a térség gazdasági szerepe is. A leshegyi ipari park folyamatos növekedése és számos nagyvállalat letelepedése Szigetszentmiklóson az ország munkahelyekkel legellátottabb régiói közé emeli a várost.

Szigetszentmiklós közlekedése

Szigetszentmiklós könnyen megközelíthető autóval az M0-ás és az 51-es út irányából. Sajnos az M0-áson rendszeresek a dugók, így érdemes hosszabb menetidővel számolni. Jó hír, hogy a település HÉV-el is elérhető, ami azt jelenti, hogy alig 30 perc alatt a belvárosban lehetünk. Vannak úgynevezett kék, vagyis Csepelről kijáró BKK buszok és sárga Volánbuszok, amelyek nem csak a környékre, de Pest irányába is járnak.

Szigetszentmiklós közlekedése tehát kifejezetten jónak mondható, ami sokat segíthet abban is, ha autómentésre Szigetszentmiklóson lenne szükségünk. Így ha bajba jutnánk egy megfelelő autómentő akár negyed, vagy fél óra alatt kiérkezhet a helyszínre.

Szigetszentmiklós infrastruktúrája

Szigetszentmiklóst azért kedvelik sokan, mert kiváló az infrastruktúrája. Szinte az összes utcája aszfaltozott, majdnem minden része teljesen közművesített. Egyes városrészeken még akad néhány nem aszfaltozott utca ugyan, de ott is haladnak a fejlődéssel. Sok térfigyelő kamera működik a településen ezért a város közbiztonsága megfelelőnek mondható.

Szigetszentmiklós vásárlás, reklámújság

Szigetszentmiklóson nagyon sok vásárlási lehetőséggel is találkozhatunk. Kisebb boltok, ABC-k, diszkontok mellett nagy, szuper és hipermarketeket is találhatunk, így egy jó akcióért biztosan nem kell messze mennünk. Emellett több étterem, cukrászda is működik a városban, így egy minőségi vacsoráért sem kell a szomszédba mennünk.

Összegezve:

Szigetszentmiklós tehát az idő előre haladtával egyre fontosabb szerepet tölt be Pest megye és Budapest életében is. A fejlődése pedig szerencsére a mai napig is töretlen, így egyre több ember számára nyújt ideális opciót munka, vagy épp lakhatás szempontjából.