Milyen kreatív hobbi készletek léteznek?

A kreatív alkotás igazi kikapcsolódást nyújthat a mai rohanó, információkkal telített világunkban. A kreatív hobbi készletek olyan komplett eszköztárat nyújtanak, amivel előzetes rajztudás vagy különlegesebb művészi készségek nélkül is igazi műalkotásokat készíthetünk, kortól és nemtől függetlenül. Az alábbiakban 5 új, vagy újonnan felfedezett technikát mutatunk be, úgy mint a pixel mosaic készlet vagy a viaszfestés.

Pilex mosaic készlet

A pixel mosaic készlet Hollandiából származik, több technikát ötvöz, így egyszerre élvezhetjük a keresztszemes hímzés, a mozaik- és a makett-készítés örömeit. Fejleszti a finommotoros képességeket, remek stresszoldó. A Pixelhobby képek alapegysége a pixel, pont úgy, mint amikor felnagyítunk egy fotót a számítógépen, és látszanak a kis képkockák. A képkészítés során egy tüskés alapra dolgozunk, a sablont vagy a képzeletünket használva.

Paint by numbers

A paint by numbers a számok szerinti festést jelenti, pont úgy, mint gyerekkorunk színezőinél, vagy mint a Mona Lisa mosolya filmben a jelenet, amikor Van Gogh híres Napraforgó képét festi meg az osztály. A vászonra rajzolt területeket beszámozzák, egy-egy szám egy-egy színárnyalatot jelöl. Egy paint by numbers kreatív készlet általában tartalmazza az előre kikevert – jellemzően akril – festékeket, az ecseteket, a vászonra előrajzolt képet és még a keretet is, amivel az elkészült képet kitehetjük a falra.

Diamond Dotz

A diamond dotz, vagyis gyémántszemes kirakó is készülhet előnyomtatott vászonra, az öntapadós felületre csillogó gyémántszemeket ragasztva alakul ki a kép. Rengeteg téma közül válogathatunk, az alkotás öröme garantált, a kép pedig akár a lakás dísze is lehet.

Homokszórós készlet

A homokszórós készlettel homokképeket készíthetünk, ami egészen új alkotásélményt nyújthat. Az öntapadós alaplapra szórjuk rá a finom szemcséjű, színes homokot. A kapott kép egy egyedi műalkotás lesz. Akár már 6 éves kortól is ajánlható ez a kreatív technika, ami a kézügyesség mellett fejleszti a színlátást is.

Viaszfestés

A viaszfestés, más néven enkausztika egy újra felfedezett technika, amihez ma már komplett készleteket vásárolhatunk. Színekkel és mozdulatokkal való kreatív játék, amivel akár tudatosan, akár intuitív módon készíthetünk gyönyörű alkotásokat. A viaszkrétát egy festő-vasaló segítségével megolvasztjuk, majd szétterítjük az alapon (pl. speciális kartonpapíron, festővászonon, textilen), és ezeket használhatóvá is tehetjük (pl. viselhető póló).