Egy férfi 2015-ben 200 Land Rovert vett, amiket most nagy haszonnal ad el

Egy brit üzletember, Charles Fawcett zseniális húzása 2015-ben 200 darab Land Rover Defender megvásárlása volt, amelyeket azóta raktároz. Ez az előrelátó döntés most jelentős nyereséget hozott számára, írja a The SUN.

2015-ben a Land Rover bejelentette, hogy leállítja az ikonikus Defender modell gyártását. A hír hallatán az üzletember úgy döntött, hogy befektet ezekbe az autókba, mivel megjósolta, hogy az áruk az idők során növekedni fog. A 200 Defender megvásárlása után az autókat egy speciálisan kialakított raktárban helyezte el, megőrizve eredeti állapotukat.

Az évek során a Defenderek iránti kereslet folyamatosan nőtt, különösen a klasszikus autók gyűjtőinek és az off-road rajongóknak köszönhetően. A Defender híres robusztusságáról és megbízhatóságáról, ami tovább növelte az értékét a használt autók piacán. Jelenleg egy jól karbantartott, alacsony futásteljesítményű Defender ára többszöröse lehet az eredeti vételárnak.

Az üzletember elmondta, hogy bár sokan szkeptikusak voltak a döntésével kapcsolatban, ő mindig is hitt abban, hogy a Defender egy olyan időtálló jármű, amelynek értéke csak nőni fog. Büszke arra, hogy előrelátása és a piac ismerete ilyen sikeres befektetést eredményezett. „Ez egy hosszú távú befektetés volt, amely most meghozza gyümölcsét” – nyilatkozta.

Jövőbeli tervek

Az üzletember most azon dolgozik, hogy a Defendereket eladja gyűjtőknek és rajongóknak szerte a világon. Azt is fontolgatja, hogy néhány autót egyedi, személyre szabott változatban értékesít, hogy még nagyobb nyereséget érjen el. „Minden Defender egy történet, egy darab történelem, és ezt az értéket szeretném átadni a jövőbeli tulajdonosoknak” – mondta.

Ez a történet rávilágít arra, hogy a klasszikus autók piacán az előrelátás és a megfelelő időzítés jelentős nyereséget hozhat. Az üzletember példája inspiráló lehet mindazok számára, akik hosszú távú befektetéseket keresnek a ritka és ikonikus járművek világában.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Calreyn88 – Own work, CC BY-SA 4.0, wikimedia