A körpályás fóliázógép a csomagolás megmentője

Egyedi vagy sorozatgyártással foglalkozó szakemberként valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy a legyártott termék minőségének megőrzése érdekében nem csak a gyártási, hanem a csomagolási folyamatot is alaposan meg kell tervezni. Hiszen ha nem megfelelő a csomagolás, akkor az áru sérülten érkezik meg a partnereitekhez, amely időkiesést fog okozni, mivel vissza kell küldenetek nekik.

A kis méretű termékek esetében ugyan ez nem olyan nehéz feladat, a nagyobbaknál viszont már komoly fejtörést okoz, hiszen több ember munkáját igényli. Szerencsére manapság már ez a művelet könnyen gépesíthető, méghozzá a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika körpályás fóliázógépeinek egyikével, amelyek emberi munkaerőt alig igényelnek. Ejtsünk róluk néhány szót!

Hogyan működik a körpályás fóliázógép?

A fentebb említett webáruház kínálatában a spanyolországi Plasticband körpályás fóliázógépeivel találkozhatsz, amelyből félautomata és automata is létezik.

Hogy miben különböznek ezek a modellek egymástól? Nos, a legnagyobb különbség, hogy a félautomata berendezések működéséhez szükség van az emberi munkaerő jelenlétére és aktivitására. Az operátornak kell ugyanis a terméket a görgősorra helyezni, és pedállal elindítani a gép forgó mozgását. Ezt követően az árura két tekercsről fólia fog feszülni, amely azután kerül elvágásra, hogy a gép megállításra kerül.

Ebből már valószínűleg kitalálhattad, hogy az automata berendezés hogyan működik, így erről most nem beszélnénk. Csupán annyit említenénk meg, hogy ez a modell légpárnásfólia- vagy habfólia-adagolóval is kiegészíthető, amelynek köszönhetően a törékeny termékek csomagolása is szakszerűen végezhető el.

Hol vehetik nagy hasznukat ezeknek a berendezéseknek?

A fentebb leírtakból is tökéletesen látszik, hogy mind az automata, mind a félautomata körpályás fóliázógép jóval egyszerűbbé tudja tenni a csomagolási feladatokat. De főleg azoknál a vállalkozásoknál jöhetnek jól, ahol a termékeket bandázsolni kell, egységcsomagokat szükséges képezni, vagy a termék méretéből fakadóan a védelem kialakítására nem áll más lehetőség a rendelkezésre. Gyártó cégek, raktárak, logisztikai központok vagy postai szolgáltatók, hogy csak néhány példát említsünk.

A csomagolás modernizálása további berendezésekkel

A körpályás fóliázógép mellett jól jöhet például még egy félautomata vagy automata pántológép, amely arra szolgál, hogy fém- vagy műanyag szalagokkal dobozokat vagy termékeket rögzítsen.

A működése hasonlóan egyszerű, mint az előbb említett berendezés esetében. Az operátornak csupán be kell illesztenie a szalagot a gépbe, majd az asztali pántológép esetén elhelyezni a dobozt a csomagolási téren. Ezt követően a gép teszi majd a dolgát.

Ha szeretnél bővebb tájékoztatást kapni róla, keresd a már említett Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika szakértő munkatársait!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)