Az év színei lakásban 2021-ben

Az év színe a megszokottól eltérően nem egy, hanem két árnyalat lett. Legtöbb esetben egy-egy típus kerül előtérbe, ám ez 2021-ben teljesen másképp alakult. A meghatározó idén a szürke és a sárga lett, amelynek párosából egy igazán csodálatos enteriőrt hozhatunk létre. De vajon milyen lehetőségeink vannak ezek felhasználására? Ebből a cikkből minden kiderül!

A 2021-es év színei

A két független és egymástól teljesen eltérő szín házasságából született meg az év színe. Az Ultimate Gray egy ragyogó árnyalat, amelyet szinte bármely otthonban könnyedén felhasználhatunk. Az ehhez megválasztott Illuminating sárga pedig kiegészíti az esetlegesen unalmasnak tartott szürke színt.

2021-es szürke

Az Ultimate az igazán tartós és megbízható elemek szimbóluma, amely örök stabilitást nyújt a használója számára. A tengerparti kavicsok színét a lakásba varázsló árnyalat természetes elemként lehetnek jelen bármely otthonban. Ez a változat kitartásra, nyugalomra, békére és rugalmas ellenálló képességre ösztönöz bennünket.

2021-es sárga

A 2021-es sárga egy világítóan fényes fajta, amely a pörgős élet jelképe. Emellett azonban melegséget áraszt, ami pedig bátorságot és ezzel együtt plusz energiát sugároz számunkra.

lakas szinek

Mire használhatóak fel a 2021-es év színei a lakásban?

Már csak az a kérdés, hogy melyik helyiségben és hogyan illesszük be ezeket az árnyalatokat? Amennyiben nagyobb átalakításban gondolkodunk az idei évben, akkor eljátszhatunk a gondolattal, hogy hasonló színre fessük a falakat. Nem muszáj mindegyik oldalra szürkét vagy sárgát választani, dönthetünk mozaik minta vagy tapéta mellett is. A lehetőségek tárháza áll rendelkezésünkre a falak felfrissítése terén.

A hálószobában választhatunk a 200×220 cm-es méretű ágyneműhuzatok között is, amelyekből az interneten hatalmas a kínálat. Nézelődhetünk továbbá a különböző szőnyegeknél, illetve párnahuzatoknál, amiket kedvünkre cserélgethetünk, amikor tisztításra kerül sor.

A konyhába jöhetnek a szürke és a sárga kiegészítők, mint a poharak, az evőeszközök, a virágtartók, a vázák, vagy éppen a lábosok. Persze maradhatunk a textíliáknál is, így tehetünk fel mintás függönyöket, esetleg gyönyörű tavaszi asztalterítőt is egyaránt. Ne féljünk kipróbálni valami újat, hiszen ezek mind sokat dobhatnak egy-egy helyiség hangulatán.

Ami a fürdőszobát illeti, ide is csempészhetünk a 2021-es év színeiből egy keveset, ha vásárlunk pár új törölközőt, kéztörlőt, vagy éppen szappantartót. Ha nagyon felújításban gondolkodunk, akkor jöhet egy új WC ülőke, esetleg egy vidám zuhanyfüggöny.

Összegezve: A 2021-es évben meglepő módon nem egy, hanem két szín is uralkodik. Az egyik a szürke, a másik pedig a sárga, amelyek segítségével idén igazán egyedi lakást varázsolhatunk magunknak. Választhatunk valamilyen mintás textíliát, egy új konyhai eszközt, esetleg egy különleges ágyneműhuzatot, függönyt, vagy terítőt.