A habkupolaházak akár 2 óra alatt is felépíthetők – Videó!

habkupolaház

Egy japán cég habkupolaházak építésével foglalkozik, melyek akár 2 óra alatt is felépíthetők, írja a Femina.

A legszigorúbb építésjogi előírásoknak is megfelelő Japan Dome House vállalat éveken át tesztelte a technológiát, majd piacra lépett termékeivel, sőt, tavaly már Európában is megjelent.

A technológia

A kupolaházak falai polisztirolhabból készülnek, 17.5 centi vastagok. A japán cég az alapanyag előállítása során nem használ környezetet szennyező anyagokat.

A házak, akár a Lego kockából felépíthető játékházak, paneldarabokból illeszthetők össze, akár 2 óra alatt is elkészülhetnek, a házak teljes kivitelezése azonban egy hetet is igénybe vehet.

Számos pozitív tulajdonság

A házak számos pozitív tulajdonsággal bírnak. Az alapanyagból adódóan a falazat nagyon jó hőszigetelő, a házak tűzbiztosak, jól szellőztethetők, ellenállnak a vizesedésnek és a rovaroknak.

Japánban gyakoriak a földrengések, így a házakat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a rengéseknek, ugyanígy a klímaváltozás miatt egyre hevesebbé váló viharoknak, szélnek is.

A házak könnyen bővíthetők további házrészekkel, szobákkal. Vagy akár terasszal, közösségi terekkel, vendéégszobákkal vagy üzletekkel is. Mint látható az alábbi videón, akár egy egész falu építhető a házakból.

A szigetországban Kjúsúban 480 házból épült fel az Aso Farm Land, melynek lakói elégedettek a technológia által nyújtott előnyökkel, szeretnek a „településen“ élni, lakni.

Mibe kerülnek az épületek?

A házak nem drágák, az alapmodell ára alig több, mint 10 millió forint, azaz az alacsony árnak köszönhetően Európában, így hazánkban is elterjedhet az új technológia.

Nyitókép forrása: youtube videó