​4 tipp potencianövelő vásárlásához

A potencianövelők vásárlásánál számos nehezítő tényező késztethet minket gondolkodásra. A széles kínálat, a számos kiszerelés, a rengeteg fajta hatóanyag és persze a készítményeket árusítók száma is arra késztethet minket, hogy alaposan megfontoljuk honnan és mit is szeretnénk vásárolni. Ezt megkönnyítendő az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 tippet potencianövelő vásárláshoz.

​1, Határozzuk meg milyen potencianövelőre van szükségünk!

Potencianövelők esetében kardinális kérdés, hogy milyen típusú készítményt is részesítünk előnyben. A recept nélkül kapható természetes anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő jellegű készítmények esetében megkülönböztethetünk:

 • alkalmi fogyasztású
 • kúraszerű, rendszeresen fogyasztható szereket.

​Alkalmi potencia növelők hatásai

Az alkalmi potencianövelők esetében egyaránt találkozhatunk kapszulás, vagy épp gél formátummal is. Legyen szó bármelyikről az ilyen jellegű készítményekről elmondható, hogy:

 • gyors hatásúak (15-30 perc)
 • intenzív, hirtelen potencia fokozó hatásúak
 • hatásuk rövidebb távú (24 órától, akár 72 órán át)
 • csak szexuális inger hatására lép fel merevedés
 • kisebb kiszerelésben kaphatók

Kapszulás kiszerelés esetében az alkalmi potencianövelők esetében egy adag általában 1 vagy 2 kapszula, és egy dobozban 2-4-6 kapszula kerülhet.

​Kúraszerű potencianövelők hatásai

A rendszeresen, hosszútávon szedhető potencianövelők esetében szinte mindig kapszulás kiszerelésekkel találkozhatunk, amikben jellemzően nem csak pár kapszula kap helyet. Kúraszerű szedés esetén készítménytől függően lehet, hogy már pár héten belül érezhetjük a hatást, de előfordulhat olyan is, hogy egy hónap múlva tapasztalhatunk pozitív változást. Ezek a készítmények azonban főképp hosszútávon lehetnek előnyösek, hiszen sok esetben tartósan orvosolhatják az enyhébb potenciaproblémákat. Ezeknél a készítményeknél tehát az alábbi jellemzőkre számíthatunk:

 • lassan felépülő hatásúak
 • az erekciós képességek javítását célozzák,
 • nem a hirtelen, intenzív erekció előidézése a cél,
 • hatásuk hosszabb távú, (akár végleges is lehet),
 • céljuk a merevedési zavar megszüntetése,
 • csak szexuális inger hatására lép fel merevedés
 • gazdaságos, nagy kiszerelésben kaphatók

​2, Válasszunk a kapszulák és a krémek között!

Napjainkban a potencianövelés legújabb formái is megjelentek a potencianövelők piacán, így nem csak a tabletták és kapszulák közül válogathatunk. Ilyen újabb fajta potencianövelő kivitel például a potencianövelő krém és a potencia fokozó síkositó.

Kapszula kiszerelés lehet kúraszerű és alkalmi potencianövelő is. Előbbiek esetében a nagy kiszerelés hónapra elegendő mennyiséget jelenthet, amik hosszútávon fejtik ki hatásukat. Alkalmi kapszulás potencianövelők esetében a kapszulák bevétele után erős, kifejezetten kemény merevedést tapasztalhatunk, amely kitart a szex végéig, hiszen hatását főképp belsőleg fejtik ki. Ezek a kapszulák főképp azok számára ajánlott, akiknek nehezen jön létre az erekciója, vagy problémát jelent az erekció fenntartása.

A potencianövelő vagy erekció elősegítő krémek az alkalmi kapszulákhoz képest mérsékeltebb hatású, erekció támogató szerek, amelyek külsőleg hatnak, közel 30-60 percig. Emiatt főképp azon férfiak számára ajánlott a potencianövelő krémek alkalmazása, akik képesek merevedés produkálására, de közben enyhe potenciazavarral küzdenek.

​3, Figyeljünk a potencianövelők összetevőire!

Összetevők terén bár a megbízható készítmények esetében természetes alapanyagokról beszélhetünk, de még ilyenkor is érdemes utánajárni, hogy a kiszemelt készítmény milyen összetevőket tartalmaz. A legtöbbször előforduló összetevők a potencianövelők esetében a:

 • ginzeng
 • fűrészpálma
 • maca gyökér
 • goji bogyó

​Ginzeng potencianövelők

A ginzeng egy rendkívül sok pozitív egészügyi hatással rendelkező potencianövelő gyógynövény. Potencianövelő hatását a ginzenozidok által a vérben felszabadított nitrogén-oxidnak (NO) tulajdonítják, amely az erekció létrejöttének egyik legfontosabb összetevője. A tapasztalatok szerint biztonságosan és eredményesen alkalmazható a merevedési zavar otthoni kezelése során, mellékhatásokat nem okoz.

​Fűrészpálmás potencianövelők

Modernkori vizsgálatok bizonyítják, hogy a fűrészpálma védi a prosztatát, támogatja a prosztata sejtjeinek fokozott vérellátását és funkcionális működésüket. Emellett kiválóan alkalmas a húgyúti szervek egészségének fenntartására, az erekció támogatására. A hormonháztartás harmonizálásában is részt vesz, ezáltal fokozza a férfi nemi hormonok termelődését, amelyek potencianövelő hatást eredményeznek.

​Potencianövelés maca gyökérrel

A maca gyökér magas B-, C- és E-vitamin tartalommal bír, emellett magas dózisban tartalmaz cinket, vasat, magnéziumot és többféle aminosavat. Magas arányú flavonoidot tartalmaz, amelyek a hormonháztartás kiegyensúlyozásában játszanak fontos szerepet, így növelheti a szexualitásért felelős hormonok szintjét, és csökkenti a stressz hormonokét. A maca gyökér potencianövelő hatását a férfiak gyakran ki is használják, míg legújabban már vágyfokozó hatása miatt is egyre keresettebbé vált. Az a potencianövelő amely tartalmaz perui macát vásárlást követően szinte biztosan kifejti pozitív hatását.

​Goji bogyós potencianövelők

A goji bogyó antioxidáns és aminosav tartalma különleges közreműködést nyújt a vérkeringés felgyorsításában, az erek rugalmasságának növelésében, és a merevedéshez szükséges nitrogén-oxid termelésében. Élénkíti a férfi és női libidót, fokozza a szexuális energiákat, javítja a szaporodási képességet, a férfiaknál meghosszabbítja a spermiumok élettartamát. Mindezek mellett növeli a tesztoszteron szintjét férfiaknál, amelynek köszönhetően hormonális szinten is potencianövelő hatás érhető el.

​4, Csak megbízható helyről rendeljünk!

A potencianövelők piacán sajnos sokszor találkozhatunk olyan webáruházakkal, vagy magáneladókkal, ahonnan nem feltétlenül megbízható eredetű készítményeket rendelhetünk. Ezeket mindenképp érdemes elkerülni, hiszen a megbízhatatlan készítmények vagy hatástalanok, vagy ami még rosszabb egészségre károsak lehetnek. Amennyiben az eladó esetében az alábbiakat tapasztaljuk, akkor érdemes más forrás után néznünk:

 • nem tüntetnek fel elérhetőséget
 • nem jelölik meg a potencianövelő szer forrását
 • nem tüntetik fel a termékek OGYÉI számát
 • nem magyar internetes oldal

Összegezve: Potencianövelők vásárlásakor tehát fontos egy megbízható, biztonságos forrást találni, ahol konkrét információkat kaphatunk a termékekről, és amely garantálja a készítmények eredetiségét. Ezt követően nekünk már csak azt kell eldöntenünk, hogy mit és milyen kiszerelésben is szeretnénk vásárolni, hiszen olykor a nagyobb kiszerelés főleg hosszútávon olcsóbb lehet.