Tápláld a kölyökkutyát nagyon körültekintően

Egy kölyökkutya érkezése a családba rettentően izgalmas. Tudnod kell azonban, hogy nagy felelősséggel is jár. Hiszen ezek a szőrmókok kezdetben ugyan még a mamakutya gondoskodását élvezik reggeltől estig, de idővel – úgy három-négyhetes korban – elkezdődik az elválasztás.

Ez teljesen természetes folyamat. A kezdetben még 10-12 alkalommal szopizó kis négytappancsosok ezután fokozatosan állnak át az anyatejről szilárd ételre. A folyamatot persze soha nem szabad siettetni, akár hét-nyolc hétig is eltarthat.

Az vagy, amit megeszel

Nagyon fontos, hogy a kölyökkutya a korának megfelelő összetételű és mennyiségű étkeket kapjon. Ehhez a Falatozoo.hu állateledel webáruház kutyatápok nagy választékát kínálja, ahol te is megtalálhatod a kis kedvenced számára ideális száraz vagy nedves eledeleket.

Persze ha a kölyök eb tenyésztőtől érkezik hozzád, akkor érdemes eleinte pont ugyanazt a kölyöktápot adni neki, amit ott kapott, már ismer és szeret. Ezzel sokat segíthetsz neki, hogy könnyebben meg tudja szokni az új környezetét. Utána fokozatosan át lehet majd állni arra a tápra, amit a leginkább ideálisnak gondolsz.

Legyél következetes

Joggal teheted fel azt a kérdést, hogy mitől is jó egy kölyök kutyatáp? Mivel a bevitt tápanyagok hasznosulnak a szervezetben, nagyon fontos minden kis és nagy eb számára a megfelelő mennyiségű fehérje, zsír és az Omega-3 és az Omega-6 zsírsav adagolása. Ezeket a Falatozoo.hu állateledel webáruházban megvásárolható jó minőségű kutyatápok ideális összetételben tartalmazzák. Ugyanúgy mint az embergyerekek esetében, más kell egy kutyababának, más egy nagyobb kölyöknek és más egy fiatal és egy kifejlett példánynak. A termet is meghatározó, mert a nagytestűeknél fontos az egyenletes növekedés biztosítása a csontok és ízületek védelmében.

Sokszor a kezdő gazdik gyakran nem következetesek az etetéssel, egy-egy falat “leesik” az asztalnál. Idővel válogatós lehet a kutyus és követelni kezdi a házi kosztot. Pedig ez gyakran nem ideális, tele van fűszerrel, ízfokozóval és szénhidráttal. Jobb ezt elkerülni.

A tápok ideálisak

Ha úgy döntesz, hogy táppal eteted a kiskutyádat, akkor biztos lehetsz benne hogy megkap mindent, mindazt a vitamint és ásványi anyagot, ami az egészséges fejlődéséhez szükséges. Persze a kutyák olykor válogatóssá válnak. Ezt ne vedd félvállról, mert lehet betegség is a hátterében. Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg inkább az orvosát. Esetleg váltani szükséges egy másikra, ami jobban megfelel majd a kutyafiú vagy kutyalány kényes ízlésének.

Ha azt szeretnéd, hogy kis pajtásod boldogan, ép kutyalélekkel és tökéletes egészségben legyen melletted hosszú-hosszú évekig, tápláld mindig megfelelően. A jó minőségű kölyök, majd később felnőtt kutyatáp jól hasznosul, mert megfelelő mennyiségű fehérjét és zsírokat tartalmaz. Felelős gazdiként csak minőségi eledeleket válassz mindig pajtásod számára!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)