Kiderült, mely autókat szeretik a nők a legjobban

A Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) díj öt autó kategóriában hirdette ki a 2024-es győzteseket.

Ezek a következők: családi autó, nagyautó, SUV, luxusautó és terepjáró/pick-up.

Az Egyesült Államokban a nők 54 százaléka veszi meg az új autókat, és 84 százalékuk határozza meg a család autójának a kiválasztását.

Ez indokolja a Women’s Worldwide Car of the Year Awards díj jelentőségét, amelyet 75 női autós újságíró zsűrije ítél oda.

Ez a 14. alkalom, hogy a díjat átadják, amely a legjobb autókat jutalmazza az előző (2023-as) naptári évben. A végső győztest nőnapon (március 8.) jelentik be a WWCOTY YouTube-csatornáján.

A tavalyi díjazott a Kia Niro volt, 2022-ben a Peugeot 308, 2021-ben pedig a Land Rover Defender, ami nem igazán nőies autó.

Íme a lista!

Volvo EX30 – Ez a Volvo első prémium kompakt SUV-ja, a harmadik 100 % elektromos modellje és a legolcsóbb autója. A 450 kilométeres homologizált hatótávolságával, a minőségével, a biztonsági felszerelésével és azzal tűnik ki, hogy ez a Volvo eddigi legalacsonyabb karbonlábnyomú autója. Kényelmes és tágas.

BMW 5-ös sorozat – A BMW 5-ös sorozat teljes motorválasztékot kínál, beleértve az első teljesen elektromos változatot, valamint egy családi variánst. Ez a nyolcadik generáció a legfejlettebb technológiát mutatja be, tágas és kényelmes utastérrel rendelkezik, és ez az első modell a márkától, amely alapfelszerelésként teljesen vegán belsőt tartalmaz.

Kia EV9 – A Kia EV9 az első nagy elektromos SUV-k egyike, akár hét üléssel. Annak ellenére, hogy 5 méter hosszú, jó aerodinamikával rendelkezik. Emellett innovatív dizájnjával, magas technológiájával, kétirányú töltésével és ultra-gyors 800 voltos töltésével is kitűnik. Ráadásul az ára nagyon versenyképes más modellekhez képest a kategóriában.

Volkswagen Amarok – A Volkswagen Amarok új generációja radikális változást mutat, mind a terepjáró képességekben, mind a teherbírásban. Emellett javult a belső minőség és a felszereltség is.

Aston Martin DB12 – A luxus, az elegancia és a teljesítmény jellemzi az új Aston Martin DB12-t. Egy duplaturbós V8-as motor hajtja, amely 680 lóerőt ad le, 325 km/h-s végsebességgel bír, és 3,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra (0-60 mph). A legjelentősebb változások a kabinjában találhatók, amely új dizájnnal és magas minőséggel rendelkezik, anélkül, hogy az autó elveszítené a funkcionalitását.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Jan Baborák on Unsplash