Az illóolajok terápiás hatásai – miért érdemes diffúzort és párologtatót használni?

Manapság széles választék érhető el illóolajokból, melyek alkalmazhatók diffúzorokhoz, párologtatókhoz. A növények koncentrált esszenciáját magukban hordozva kellemes illatot teremtenek otthonunkban, ugyanakkor számos jótékony hatást is közvetítenek.

Kapható a Rehaker.hu-nál illóolaj diffúzorhoz és párologtatóhoz, itt kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbeket, amelyeket akár hordozható készülékben is használhatunk. Beszerezhetők ugyanis mobilis, USB csatlakozással működtethető eszközök is.

Milyen kedvező terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek?

Az illóolajok széles körben alkalmazhatók, egyesek javíthatnak a közérzetünkön, fiziológiai és pszichikai szempontból egyaránt, míg mások a koncentrációban segíthetnek vagy a stressz mérséklésében.

Hozunk máris néhány példát: a rozmaring vagy a menta kiváló választás, ha a koncentrációjavítás a célunk, általuk jobban ráfókuszálhatunk az adott feladatra, tevékenységre, ugyanis serkentik az agyműködést. Ha pedig enyhítenénk a stresszt, használjunk levendulát vagy bergamottot. Ezek csökkentik a stresszhormonok szintjét.

Szintén remek választás a levendula, illetve a kamilla is, ha szeretnénk jobban aludni, relaxáló hatásuknál fogva szerepet játszanak a test és elme megnyugtatásában, ellazításában.

A bőséges felhozatalban természetesen citrusféléket is találunk, amelyek az általános jó közérzet megteremtésében nyújthatnak segítséget azáltal, hogy frissítenek, élénkítenek.

Mire figyeljünk a választás során?

Érdemes természetes illóolajokat választani, amelyek akár órákon át kellemes illatot varázsolnak otthonunkban, szemben a mesterséges változatokkal, amelyek csak rövidebb ideig képesek mindezt biztosítani.

Több szempontból is ajánlott a természetes készítmények mellett voksolni, mivel csökkenthető az ökológiai lábnyomunk, ha fenntartható forrásból származnak, így tehetünk egy lépést a környezetünk védelme érdekében.

Kétségtelen, hogy számos előnyt kínálnak, mind a komfortosabb otthon megteremtése terén, mind pedig a jótékony terápiás hatásaikat tekintve. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy kizárólag a megfelelő dózisban használhatók.

Milyen esetekben nem ajánlottak?

A gyermekek, várandósok és házi kedvencek érzékenyebbek az efféle hatásokra, sőt, bizonyos állatfajok számára egy-egy illóolaj mérgező is lehet, esetükben legyünk körültekintőbbek. Szintén javasolt a termékek tisztaságát ellenőrizni, vagyis hogy véletlenül se tartalmazzanak szintetikus összetevőket. 

A választás során vegyük figyelembe a közvetített hatásukat, tehát hogy mi a célunk. Frissítés, élénkítés vagy épp nyugtatás, relaxáció? Használjuk ki jótékony befolyásukat és teremtsünk kellemesebb életteret otthonunkban!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)