Szenzációs találmány, már egy ablakkal is felfűthető a lakás

okosablaküveg fűtés

Szenzációs megoldásról adott hírt az Index, okosablaküveggel az egész lakás felfűthető. Mégpedig úgy, hogy más fűtési megoldásra nincs is szükség.

Már rendelhető az EGW Technologies által gyártott fűtőüveg, mely ablakfelület végzi el a hőleadást, adott ki nyilatkozatot nemrég az EGW Investment Kft.

– Lényegét tekintve a hőleadó felület maga az üveg, így nincs szükség más gépészeti megoldásra, így pl. radiátorra, padló vagy falfűtésre. Mindössze a fűtendő terület 20-30 százalékát kitevő üvegfelületre van szükség, hogy a megoldás működjön, ez a felület pedig az újépítésű ingatlanokban szinte mindig adott – fejtette ki Szentesi László, a Kft. ügyvezetője.

Szentesi az MTI-hez elküldött közleményében még hozzátette:

„A kifejezetten környezetbarát megoldás bármilyen szokásos módon szabályozható, méri a páratartalmat és a hőmérsékletet, így saját okosotthonszoftvere is alkalmas a szellőzés, a klíma vagy az árnyékolástechnika távoli vagy automatikus vezérlésére.“

Azaz a nyílászárók ugyanúgy használhatók a lakásban, mint addig, illetve fedhető redőnnyel. Természetesen továbbra is átlátszó marad az üveg, nem befolyásolja az innováció a fényviszonyokat, és az üveg sem tükröz.

Remélhetőleg, az innováció széles körben elterjed majd, hisz jelentősen enyhítheti az ingatlanok rezsiköltségét az elkövetkezendő években, azokban az években, amikor egyre drágább lehet a világon az energiafelhasználás.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Mikes-Photography képe a Pixabay -en.