Semmi jót nem jósol 2024-re Nostradamus

Nem sok jót jósol 2024-re sem Nostradamus, írja az Indy100.

Követői szerint az 500 évvel ezelőtt élt tudós jövendölései közül sok bevált, így például a londoni tűzvész éppúgy, mint Hitler felemelkedése vagy szeptember 11-e, nemkülönben a koronavírus-járvány az elmúlt években.

Nostradamus 1555-ben publikált könyvében 942 verset írt meg, mind jóslatot tartalmaz. A homályos megfogalmazásba azonban a követők bárit beleláthatnak, vélik a kritikusok, ennek ellenére a jövendölések minden évben megjelennek a világsajtóban.

Lássuk, mit jósolt a jós 2024-re!

1. A klímakatasztrófáról ismét írt a tudós, és ez sajnos nem is áll messze a valóságtól, hisz a bolygót évről évre, pontosabban évtizedek óta szárazság sújtja a globális felmelegedés következtében. Emellett a pusztító árvizekről is olvashatunk a jövendölések közt, ami az időjárás egyre szélsőségesebbé válásának köszönhető, ez is egyre gyakoribb.

2. A szélsőséges időjárás következtében válságba kerülhet az emberiség élelmiszertermelése, éhínség következhet be a Földön.

3. Mindezt tetézi újabb háborúk kitörése, ezek közül egy valóban komoly problémát okozhat, azaz ha a Nato és Kína között robban ki fegyveres konfliktus.

4. III. Károly brit uralkodó lemond, pontosabban „erővel elűzik“.

5. Visszavonul a pápa is, ami akár be is következhet, hisz Ferenc pápa már 87 éves és többször állt kórházi kezelés alatt.

Ez is érdekelheti:

Döbbenetes, mit jósol a vak bolgár jósnő 2024-re

A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Сезар де Нотрдам, сын Нострадамуса – Общественное достояние, CC BY-SA 3.0, – wikimedia