Minden, amit tudni akartál a gyémánt gyűrűkről

Az ékszerek közül a legkedveltebbek és persze a legelterjedtebbek is a gyűrűk. De vajon miért? Azért, mert ezeket nemcsak kiegészítőként hordjuk, hanem számos jelentőséggel is bírhatnak. Jelezhet többek között házasságot vagy jegyben járást is, míg régebben inkább társadalmi státusznak számított. A gyémánt gyűrűk választéka manapság már rendkívül széles.

Ebből a cikkből kiderül minden, amit tudni akartál ezekről a kiegészítőkről.

Gyémánt gyűrűk

Ami a drágaköveket illeti, leggyakoribb a gyémántok használata. Ezeket legtöbb esetben eljegyzési gyűrűhöz használják, de természetesen más esetben sem kizáró ok. Ezek eltérő tisztaságúak lehetnek, így fordulhat elő, hogy a gyémánt gyűrű árak nagyon különbözőek lehetnek. Léteznek relatív olcsó fajták is, amiket drágakövekkel díszítenek. A gyémánt annál drágább lesz, mintél nagyobb a kő. A lehetőségeinknek csak az ízlésünk és a pénztárcánk szab határt.

A gyémánt gyűrűk jellemzői

A legtöbb darab légies, szolid vonalvezetésű, amelyeknek formáját a természet ihlette. A gyűrűk készülhetnek aranyból és fehéraranyból is, ezekre kerülnek rá a drágakövek. Tehát fontos kiemelni, hogy maga a gyémánt is csak egy alapanyag, amelyet a kiegészítőkhöz használnak fel. A nyersen talált ásvány maga a gyémánt, amelyből számos célra készítenek különböző termékeket, köztük ékszereket is.

A gyűrűkbe legtöbbször 1-3 mm közötti méretűeket foglalnak bele és ezeket inkább a gyűrűk díszítésére használnak. Az ennél nagyobb változatok árai már jóval magasabbak lehetnek, így ezek már nem annyira kedvelt darabok.

Bár a köztudat szerint főként a fehér és sárga gyémánt szerepel, a kövek színe ennél sokkal szélesebb körben van jelen. A szivárvány szinte minden árnyalatában találunk darabokat, így léteznek piros, zöld, kék, rózsaszín, fehér, de még fekete és barna változatok is. Az, hogy a gyémánt színét mesterségesen lehet megváltoztatni, már csak a XX. század vívmánya.

gyemant gyuru

Honnan ismerhető fel a valódi gyémánt?

Hiába szeretnénk mi magunk megállapítani, hogy egy gyémánt valódi-e vagy sem, ez nem ilyen egyszerű. Az eredetiséget szakmabeliek vizsgálják meg, így ehhez tanfolyamon való részvételre lesz szükséged. Érdemes inkább valamilyen szakértőhöz fordulni segítségért, ha nem tudjuk eldönteni, hogy az adott darab igaz-e.

Összegezve: A gyémánt gyűrűk mindig egyedi ékszernek számítanak. Mivel ezek mind eltérő tisztaságúak lehetnek, így azok árai is ettől függnek. A drágaköveknek rendkívül széles a színpalettájuk, így a fehértől a sárgán át, egészen a feketéig léteznek gyémántok a piacon. Az, hogy mit vásárlunk meg, csak a stílusunktól és a pénztárcánktól függ. Ezek eredetiségét csak szakértők tudják biztosra megmondani, így ezzel kapcsolatban érdemes segítséget keresni.