A legjobb drágaköves ékszerek

Drágaköves ékszerek készülhetnek ezüstből és aranyból egyaránt. Legyen szó csiszolt változatról, féldrágakövekről, gránátról, citritről, ametisztról vagy akár topázról, a kínálat rendkívül széles. De vajon melyek a legjobb drágaköves kiegészítők? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mik is azok a drágakövek?

A drágakövek egyfajta ásványok, amelyek színtelenségük, átlátszóságuk és fényességük, illetve előfordulásuk ritkasága miatt kiválnak, így akár ékkövekként is feldolgozhatóvá válnak. Az ásványokat leginkább ez a három dolog jellemzi. A darabok legtöbbjét elterjedt elemek alkotják, mint az alumínium, a kalcium, a magnézium vagy éppen a fluor. Ezek az összetételek az anyagot tekintve szinte teljesen értéktelenek, csak a felruházott fizikai tulajdonságaik miatt válnak rendkívülivé.

A drágakövek fajtái

Nagyon nehéz tehát pontosan megfogalmazni a drágakövek jelentését, hiszen sokféle körülmény szerepel a megítélésében. Azonban megkülönböztethetünk valóságos és féldrágaköveket is. Valóságosnak számít a gyémánt, a cirkon, a smaragd, a türkiz és a dioptász. Utóbbiba tartoznak a kvarcok, mint a hegyi kristály, a rózsa kvarc, a plazma, a napkő, a borostyánkő, a zerpentin és a márvány is.

A legjobb drágaköves ékszerek

A legkedveltebb drágakövek között a jácint, a smaragd, a gyémánt, a rubin, az ónix és a jáspis is szerepel. Ezekből számos kiegészítő készül, többek között gyűrűk, karkötők, medálok, de találhatunk még fülbevalókat és órákat egyaránt.

A rubin a régiek szerint a szerencsét jelenti, éppen ezért volt bajjósló, ha elkezdett halványodni. A jáspis meggyógyítja a lázat és a vízibetegségeket, míg az ónix elűzi az éjszaka rémeit. Ott van azonban a nagyon kedvelt gyémánt is, amely az erő, az állandósság, a hűség és az ártatlanság jelképez. Korábban azt hitték, hogy ezt használva elűzhető a dögvész vagy épen az ijedtség. Sokak szerint még álmatlanság ellen is hatásos volt. Természetesen ezekben valaki vagy hisz, vagy nem, de az biztos, hogy mindegyikhez köthető valamilyen legenda.

Széles ékszer kínálat webshopból

A drágakő kereskedés főbb földrajzi helyei Párizs, London, illetve New York. Központ azonban mégis inkább London, a Halton Garden alacsony házaiban, ahol szinte az egész épületben ékszerboltokat találni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az interneten ne találhatnánk tökéletes kiegészítőket. A széles ékszer kínálatnak webshopból is utána nézhetünk.

Összegezve: Ki ne szeretné a drágaköves ékszereket? Legyen szó rubinról, gyémántról, ónixról vagy éppen smaragdról, az kiegészítők kínálata rendkívül széles. Manapság már online webshopokból is könnyen beszerezhetünk egy csodálatos drágaköves gyűrűt, fülbevalót vagy akár órát. Érdemes tehát átnézni bármelyik webáruház választékát, hogy megtaláljuk a megfelelő darabot.