Mi a különbség a tejföl és a frissföl között?

tejföl frissföl különbség

Egy levélíró kérdésére adta meg a választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Facebookon, írja a Házipatika.

Eszerint: „Ha a megvásárolni kívánt terméken tejföl helyett a frissföl, finomföl, farmföl, stb. elnevezést látjuk, akkor tejföl-imitátummal van dolgunk.

Ezek a tejtermék utánzatok jellemzően növényi eredetű összetevőket (pl. növényi zsírt), valamint egyéb tejipari melléktermékeket (savót, permeátumot, tejfehérje-koncentrátumot) is tartalmazhatnak.

A fő különbség, hogy míg a tejtermékek kizárólag állati, addig a tej- és tejtermék utánzatok az állati mellett növényi eredetű összetevőket is tartalmaznak.

Éppen ezért utóbbi termékek jellemzően olcsóbbak, néhány típusuk pedig sok ételintoleranciában vagy allergiában szenvedő ember számára az egyetlen alternatívát jelentik a mindennapi étkezések során.

Az imitátumok előállítása és árusítása teljesen szabályos, azonban a gyártók kötelesek feltüntetni a címkén a felhasznált növényi zsírt, vagy egyéb összetevőt, adalékanyagot.“

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Олег képe a Pixabay -en.