Hogyan válasszunk locsolócsövet a kertünkbe?

Sokan szembesülnek a kérdéssel, milyen locsolócsövet vásároljanak a kertjükbe.

Milyen hosszú legyen, elér-e majd a kert végéig, csavarodásmentes kell-e, mi a legmegbízhatóbb minőség és milyen árban, azaz számtalan kérdés merül fel a vásárlóban.

A helyzetet bonyolítja az is, hogy sok webáruház érhető el a neten, sok azonban nem tartalmazza a vétellel kapcsolatos összes információt, illetve nincs a Kapcsolat menüpont alatt telefonszám, ha a vásárlónak további információra lenne szüksége.

Akad azonban a neten olyan értékesítő is, aki megadja a szükséges adatokat, ilyen például a Profigazda, emellett ha a vevőnek további információra lenne szüksége, a weboldalon telefonszám is megtalálható.

A Profigazda ajánlatát úgy írta meg, mintha maga is vásárló lenne, így a weboldalán ez olvasható a kezdő lépésben: „Egy jó minőségű, strapabíró, csavarodásmentes slag minden kertbe kell. Válogass locsolócsöveink között, rendelj hosszú életű termékeinkből! Csavarodásmentes, flexibilis, UV álló: csak néhány locsolócső döntési pont, amelyikkel találkozhatsz, ha szeretnéd kiválasztani a megfelelő locsolócsövet. Segítünk.“

Ezután kitér a részletekre is, így például arra, milyen anyagból készülnek a csövek és milyen tartósak, mennyire állnak ellen a napsütésnek, azaz a vevő ne csak az esztétikára gondoljon.

Fontos szempont az is, a slag mennyire könnyű, hogyan tárolható, összetekerve elfér-e a garázsban, hisz télire nem maradhat a kertben.

Sok vásárló eshet abba a hibába, hogy nem méri le, mekkora tömlőre lenne szüksége, így igen bosszantó lehet, ha a kert végét nem éri el a locsolással, elszáradhatnak a növények. Ezért a Profigazda azt ajánlja, hogy 10 százalékot mérjünk hozzá a kiszámított távolsághoz, biztos, ami biztos.

Sok vevő választja a csavarodásmentes termékeket, így a webáruház ezt a kérdést külön is taglalja, milyen terméket érdemes venni.

Természetesen a vásárló még számos egyéb kérdést is feltehet, főleg ha több termék is megtetszik neki egyszerre és nem tud választani, ezekre azonban a hivatkozott telefonszámon is választ kaphat, illetve írhat e-mailt is.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Ralph képe a Pixabay -en.