Óvd a növényedet a pókoktól!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy aki komolyan veszi a növénytermesztést – legyen szó bármilyen növényről is –, az bizony még a széltől is meg akarja óvni szeretett zöld kincsét! Persze akadnak olyanok, ahol valóban szó szerint a széltől is óvni kell, mert annyira érzékeny fajtáról beszélünk, hogy a legkisebb figyelmetlenség és hanyagság is rögtön megbosszulja magát.

Nincs is annál rosszabb, mint amikor heteken, hónapokon vagy éveken át gondoskodsz egy növényről, neveled azt, majd egyszer csak hopp, jön egy élősködő vagy egy betegség, egy kórokozó, és máris oda a rengeteg munka – no meg persze a pazar növény is. Mai írásunkban egy gyakran felmerülő problémára kínálunk megoldást!

A kender egyik legnagyobb ellensége a pókatka

Sok egyéb mellett persze, hiszen aki egy kicsit is jártas a kendertermesztésben, az pontosan tudja, mennyi mindenre oda kell figyelni a termesztése során. A Growisland tápszerei és adalékai között is találsz megoldást, azonban a legjobb az, ha megpróbálod megelőzni azt, hogy pókatkák telepedjenek meg a növényeden.

Ehhez azonban tudni kell azt, hogy a kender igencsak kedvelt növénye a pókatkáknak, ezért már jó előre számítani kell a megjelenésükre. Kiváltképpen igaz ez akkor, ha a kender termesztésére kialakított helyiségben alacsony a páratartalom, gyenge a levegőáramlás, vagy esetleg maguk a növények is gyengék. Ez utóbbiak ugyanis egyenesen odavonzzák a pókaktákat, hogy aztán megtelepedjenek a növények levelein, valamint a növények között.

Sajnos ezek az élőlények gyengítik a növényt, így mindenképpen el kell őket tüntetni a kender közeléből, illetve még jobb – ahogy azt már korábban is említettük –, ha kapásból azt előzzük meg, hogy egyáltalán megjelenjenek, vagy tábort verjenek a kiskertünkben.

Mit lehet tenni a pókatkák ellen?

Először is, ha kell, párásítóval és légtechnikai szett segítségével célszerű gondoskodni arról, hogy a pókatkák számára mostoha legyen a környezet. 

Utána érdemes a növényeket, illetve azok immunrendszerét is erősíteni, erre is vannak külön termékek. 

Sőt, még védőrétegről is gondoskodhatunk a növények levelére permetezve, így biztosan megóvjuk őket. A jó hír az, hogy mindegyik termék mérgező anyagoktól mentes, így bátran lehet használni őket!

Minden eshetőségre fel kell készülni!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezerféle oldalról érheti támadás a kenderünket: lehet gond a talajjal, az öntözéssel, a hőmérséklettel, a levegő minőségével, szenvedhet hiánybetegségtől, támadhatják meg élősködők, és akkor még csak a legjellemzőbb gondokat listáztuk.

Így aztán, aki arra adja a fejét, hogy kender termeszt, mindenképpen jobban teszi, ha az első magok vagy palánták megvásárlása előtt alaposan szétnéz a Growisland weboldalán, ahol nem csupán magukat a növényeket, illetve a termesztésükhöz szükséges eszközöket tudja beszerezni, hanem rengeteg információt is talál, amely a sikeres termesztés kulcsa lesz majd!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)