Teremtsük meg kertünkben a nyugalom szigetét kényelmes ülőhelyekkel

A nyári hónapokban nincs jobb érzés, mint kint lenni a szabadban, a friss levegőn, ahol a nap sugarai simogatnak, miközben élvezzük a madarak énekét és a nyugalmat. Ezért is fontos, hogy a kültéren használt bútorok kényelmesek legyenek, hogy pihenésünk zavartalan legyen.

A legtöbb bútoráruházban számos kerti bútort találunk, melyek közül nehéz a választás. A mömax izgalmas formájú kerti függőfotelek, padok és székek változatos modelljei között megtalálhatjuk a legmegfelelőbb bútordarabokat. A választásunk nemcsak esztétikai, hanem funkcionális elvárásoknak kell, hogy megfeleljen. De vajon pontosan mire összpontosítsunk döntésünk előtt? Erre keressük a választ cikkünkben.

Lógjunk közösen!

Kellemes beszélgetések, nyugodt elvonulás helyszíne lehet a kert, melyben az elhelyezett kültéri bútorok közül kiemelkedik a kerti függőfotel. Az egy- vagy kétszemélyes változatban készülő ülőhely speciális kialakítású, általában erős fém vázzal készül, melyről egy vastag láncon lóg le a rattan vagy alumíniumból készült fotel. Az ebben található puha párnázat olyan kényelmet nyújt, hogy pillanatok alatt elnyomhat bennünket az álom, ahogyan a szél ringatja alattunk az ülőhelyet.

A függőfotelek nem foglalnak túl nagy helyet, így akár a teraszon vagy az erkélyen is elhelyezhetőek. Egyes modellek félkör alakban ölelnek körbe, míg általában az egyszemélyes változatok félbevágott banán formában teljesednek ki. A lazuláshoz beltéren is használhatjuk a fémvázra lógatott textilfonat ülőhelyet, mely makramé fonásával dísze lehet a lakásnak. Ügyeljünk a maximális terhelhetőségre, nehogy baleset történjen.

Praktikus kerti padok

A kertben elhelyezhetünk kerti padokat, melyek akár több vendég fogadásakor igazán praktikus megoldást kínálnak. A leggyakrabban fém vázzal készült, fa vagy műanyag ülőrésszel kiegészülő padok strapabíróak, az időjárás viszontagságainak jól ellenállnak. Természetesen a megfelelő karbantartásra szükség van. 

A klasszikus műanyagból készült modellek között is találunk olyan UV-ellenálló bevonattal készült, keményebb anyagú padot, mely súlya könnyebb, mint a fém vázas kialakításé, és jól mutat a kiskertben. A legtöbb műanyag pad azonban rosszul tűri a napfény okozta károsodást, így hamar eltörhet.

Kerti székek 

A kerti székek között is számos változatot találunk. A fából előállított modellek időtállóak, ha megfelelően karbantartjuk ezeket és a téli időszakban óvjuk a nedvességtől. Gyakori, hogy összecsukható változatokat választanak a kerttulajdonosok, hiszen ezek téli tárolása könnyebb, de a rakásolható székek, melyek egymásba rakhatóak is igazán kedveltek.

A fémvázas modellek többsége könnyű alumíniumból készült, feszített necchálós huzattal. A nagyobb kényelem érdekében ezekre puha párnák kerülhetnek, illetve egyes darabok dönthető háttámlával vagy teljesen fekvő helyzetbe, napozóágyként is használhatóak. A kerti székek másik trendi darabja a műrattan szék, mely az étkezőasztalhoz is tökéletesen passzol.

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)